71 år gamle Siddique Anjum er sterkt preget etter politiaksjonen pi nabolaget hans søndag formiddag.
71 år gamle Siddique Anjum er sterkt preget etter politiaksjonen pi nabolaget hans søndag formiddag. Foto: Ingvild Fjelltveit

Bevæpnet politiaksjon: – Et sjokk

FJERDINGBY (TV 2): Politiet gjennomførte en bevæpnet politiaksjon på Rælingen søndag, som de knytter til de mistenkelige dødsfallene på Lørenskog.

SISTE: På en pressekonferanse søndag kveld opplyste politiet at de etterforsker saken som drap, og at faren har status som siktet. Politiet presiserer ikke hva faren er siktet for.

Politiet i Øst har gjennomført en større politiaksjon i Rælingen i forbindelse med de mistenkelige dødsfallene på Lørenskog. To barn ble funnet døde, og moren ble sendt til sykehus med kritiske skader.

Faren til de to barna er tatt hånd av politiet, opplyser innsatsleder Marit Furuseth til TV 2.

Samtidig som politiet er til stede ved boligen der de to barna ble funnet omkommet, settes det i gang en stor politiaksjon i Fjerdingby, i Rælingen. Politiet var bevæpnet og hadde hundepatrulje på stedet.

Innsatsleder bekrefter til TV 2 omtrent klokken 15.15 søndag ettermiddag at aksjonen på Fjerdingby er avsluttet.

Målet med aksjonen var å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger knyttet til dødsfallene på Lørenskog.

Fikk sjokk

En av naboene, Siddique Anjum (71), opplevde det som svært sjokkerende, da han så flere politibiler og opptil 20 politifolk utenfor vinduet sitt søndag.

– Det har aldri vært noe politi her tidligere. Jeg fikk veldig sjokk over det som skjedde, sier han til TV 2.

Han sier at området de bor i er et hyggelig nabolag.

– Det er et veldig rolig nabolag, med veldig bra folk. Det er aldri konflikt eller problemer.

Naboene beskriver området som rolig og hyggelig.
Naboene beskriver området som rolig og hyggelig. Foto: Ingvild Fjelltveit

Han hadde lest om hendelsen i avisene, og skjønte derfor at det hadde skjedd noe spesielt. Etter hvert forstod han at politiaksjonen handlet om en av naboene hans. Han er sterkt preget etter aksjonen.

– Det hele er veldig, veldig trist. Vi er i sjokk.

Han reagerer veldig sterkt på hendelsen, og synes det hele er svært synd for nabolaget.

Ubehagelig

Flere naboer TV 2 har snakket med beskriver nabolaget som rolig og familievennlig. Flere av dem opplevde det som dramatisk da politiet rykket inn med store mannskaper søndag morgen.

En av naboene forteller at det kom ti bevæpnede politifolk inn i gaten.

– Jeg opplevde det som ubehagelig, sier naboen som ikke ønsker å stå fram med navn.

UBEHAGELIG: Ti bevæpnede politifolk aksjonerte mot en adresse i Fjerdingby. En av naboene opplevde det som ubehagelige da politiet ankom gaten.
UBEHAGELIG: Ti bevæpnede politifolk aksjonerte mot en adresse i Fjerdingby. En av naboene opplevde det som ubehagelige da politiet ankom gaten. Foto: Ingvild Fjelltveit/TV 2

Tok dramatisk vending

Utrykningen søndag morgen begynte med at politiet i Øst fikk melding om en mulig brann på en adresse på Lørenskog. Politiet og brannvesenet rykket ut til en alarm som trolig var satt i gang av et sprinkleranlegg.

– Da vi kom fram på det aktuelle stedet tok det hele en dramatisk vending, sier innsatsleder på Lørenskog Marit Furuseth.

På stedet ble det funnet to livløse barn, i tillegg til en kvinne som er betegnet som kritisk skadd. Det ble utført hjerte- og lungeredning på barna, men livene stod ikke til å redde. Kvinnen er fraktet til Ullevål sykehus.