Mann kritisk skadd etter voldshendelse på butikk

En mann i 20-årene er varetektsfengslet for å ha stukket to menn med skrujern i Fauske mandag. Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

Hendelsen skjedde i Coop Mega-butikken i Fauske mandag kveld.

Tirsdag formiddag opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, der mannen i 30-årene ble fraktet med ambulansehelikopter etter episoden, at mannen er kritisk skadd. Han skal imidlertid være utenfor livsfare.

En annen mann fikk overfladiske skader.

– Glad det ikke gikk verre

– Han er lei seg for det som har skjedd, og er glad for at det tilsynelatende har gått greit med den fornærmede. Han er glad det ikke gikk verre, sier mannens forsvarer, Finn-Ove Smith, til Saltenposten.

Mannen som er pågrepet, er siktet for grov kroppsskade og sendt til arresten i Bodø for nærmere avhør.

– Vi er helt innledningsvis i etterforskningen, så nå gjelder det å få gjennomført de vitneavhør det er nødvendig å ta. Det vil bli en del av etterforskningen å finne ut og kartlegge hva som er årsaken til at dette har skjedd, sier politiadvokat Gaute Rydmark Rydmark.

Kjenninger av politiet

Alle som var involvert i hendelsen er kjenninger av politiet fra et bestemt miljø.

– Ingen kunder eller ansatte i butikken ble angrepet, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen.

Han kan ikke si noe om hvor godt de tre involverte kjenner hverandre.

Dømt for vold tidligere

Onsdag ble mannen varetektsfengslet i to uker. Årsaken var faren for bevisforspillelse.

– Han har erkjent det rent faktiske, det er ingen som tror at det er noen andre som har begått handlingen. Spørsmålet er om han kan dømmes for dette, sier Smith.

Mannen ble innlagt på psykiatrisk avdeling på Nordlandssykehuset etter avhøret, men ble utskrevet onsdag. Han er tidligere dømt for tre tilfeller av vold.

Mer innhold fra TV 2