– Jeg stiller som presidentkandidat

Rapperen Kanye West skriver i en melding på Twitter at han stiller som kandidat til presidentvalget i USA i år.

VIL BLI PRESIDENT: Rapperen Kanye West skriver på Twitter at han vil stille som presidentkandidat allerede i år. Foto: Angela Weiss
VIL BLI PRESIDENT: Rapperen Kanye West skriver på Twitter at han vil stille som presidentkandidat allerede i år. Foto: Angela Weiss

– Vi må komme sammen og bygge vår framtid, skriver artisten i meldingen der han kunngjør at han stiller som presidentkandidat.

Meldingen kom samme dag som amerikanerne feirer uavhengighetsdagen og var merket med emneknaggen #2020VISION.

Besøkte Trump

I 2018 sa West, som tidligere har støttet president Donald Trump, at han trakk seg tilbake fra politikken. Det skjedde bare uker etter at artisten gjestet Trump i Det hvite hus og ikledde seg en «Make America Great Again»-caps.

West sa også i 2015 at han ville stille som presidentkandidat i 2020, men sa senere at de planene var utsatt til 2024.

Den 43 år gamle artisten er kjent for å komme med underlige utsagn, og det er umiddelbart ikke klart om han kommer til å gjennomføre planene. Det var tidlig uklart om hvorvidt West mente alvor, og om at han hadde levert dokumentasjon på at han ønsker å stille.

Støtte fra Musk

Fristen for å legge til uavhengige kandidater i flere amerikanske stater har enda ikke gått ut, så West kan fortsatt ha en sjanse, skriver Sky News.

Og rapperen har allerede mottatt støtte fra Tesla-gründer Elon Musk.

– Du har min fulle støtte, skriver Musk i en Twitter-melding til rapperen.

Kanye West sin kone, Kim Kardashian West har delt planene til sin ektemann på sin Twitter-profil, sammen med et amerikansk flagg.

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2