POPULÆR: Siv Jensen har fortsatt støtte i Oslo Frp.
POPULÆR: Siv Jensen har fortsatt støtte i Oslo Frp. Foto: Ole Berg-rusten

Oslo Frp anbefaler å ha Jensen på toppen av stortingslista

På et ekstraordinært møte torsdag vedtok et enstemmig fylkesstyre i Oslo Frp at de anbefaler nominasjonskomiteen at stortingslisten skal toppes av Siv Jensen.

– Det har vært en uregelfestet praksis at partileder og nestledere settes først på listen som innstilles fra nominasjonskomiteen i sine respektive fylkeslag. Nominasjonskomiteen er suveren i sin innstilling. Styret i Oslo Frp anbefaler vanlig praksis, står det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig på Oslo Frps ekstraordinære fylkesstyremøte torsdag.

Dermed går styret tilbake på fylkesleder Geir Ugland Jacobsens åpning for å vrake partileder Siv Jensen fra førsteplassen foran stortingsvalget i 2021.

Geir Ugland-Jacobsen sa til TV 2 på onsdag at han ville vurdere å foreslå noen andre enn Siv Jensen på topp på listen, noe som nå ikke blir aktuelt.

– Vi kommer til å følge vanlig praksis her og innstille partilederen øverst på Stortingsvalglista, sier Ugland-Jacobsen til TV 2.

– Det betyr vel at du har lidd nederlag i denne saken?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg gikk ikke inn i denne saken for å vinne eller tape. Det startet med et lite sommerintervju som var helt uskyldig. Og nå har fjæra blitt til fem høns. Men mer har jeg ikke å tilføye, avslutter Jacobsen.

Etter Ugland Jacobsens uttalelse lørdag krevde politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen et ekstraordinært fylkesstyremøte, noe det ble innkalt til tirsdag.