BLIR VARMT: Denne uken ser det ut til at det blir relativt varmt i Sør-Norge. I nord blir det mer variabelt.
BLIR VARMT: Denne uken ser det ut til at det blir relativt varmt i Sør-Norge. I nord blir det mer variabelt. Foto: NTB Scanpix

Nå kommer varmen for alvor

I Sør-Norge har man de siste dagene opplevd mye nedbør, mens nordlendingene har kost seg i sommervarmen. Nå snur det i sør, og meteorologen tror på tropenatt flere steder.

– Akkurat nå er det best vær i Nordland. Men det skal bli bedre i Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog Stig-Arild Fagerli hos StormGeo.

Allerede mandag ettermiddag vil nedbøren i Sør-Norge løse seg opp og trekke nordover. Det vil da komme perioder med spredt nedbør langs vestlandskysten og Møre og Romsdal.

Ellers oppsummerer Fagerli at det blir «temmelig bra» store deler av uken.

– Vi ser ikke et organisert værsystem som trekker inn før mot helgen. Været i Sør-Norge ser meget bra ut for hele uken, sier han.

Det er imidlertid muligheter for tåke flere steder langs kysten, spesielt om natten og i morgentimene.

Opp mot 30 grader

Meterologen tror flere steder i Sør-Norge vil få kjenne på ordentlig sommervarme de neste dagene.

– Det er vanskelig å si nå, men jeg tror vi vil se temperaturer opp mot 30 grader mange ganger denne uken, sier han.

De neste dagene er det indre Trøndelag og på Innlandet at man vil få de høyeste temperaturene.

Den kommende uken tror Fagerli at man kan kunne få tropenatt flere steder i Sør-Norge.

– Det blir såpass høye temperaturer på dagtid i Sør-Norge at det kan forekomme. Slik det ser ut nå er det mer sannsynlig at man får tropenatt i Sør-Norge enn nordpå.

Ser man til Vestlandet vil man også få temperaturer på godt over 20 grader de kommende dagene, men det kan være at man vil oppleve noen skyer til tider.

Mer variabelt i nord

I Nord-Norge har man hatt et ellevilt bra vær de siste dagene. Folk har oppsøkt strendene, samlet seg ved byens restauranter og gått i fjellet.

Men nå må man være forberedt på en mer variabel værsituasjon, opplyser Fagerli.

– Perioden som stikker seg ut som den dårligste er sent onsdag, tidlig torsdag. Da er det en front som brer seg nordover via Nordland og inn i Troms, sier han.

Også i Finnmark vil man få perioder med nedbør, men dette vil variere noe.

– Man vil også ha fine perioder, men ikke sammenhengende.

Den siste uken, spesielt helgen, var eventyrlig for nordlendingene. Sommeren blomstret på sitt vakreste, og folk nøt sommertemperaturene til det fulleste.

Natt til mandag kunne man også skryte av å oppleve tropenatt i Nordland. I Brønnøysund var den laveste registrerte temperaturen i underkant av 21 grader.

Også i Salten var det varmt, med flere steder opp mot 20 grader natt til mandag.