GLEDER SEG: Patty og Jerry Harper har akkurat fått utdelt munnbind fra arrangørene av Trump-valgmøtet.
GLEDER SEG: Patty og Jerry Harper har akkurat fått utdelt munnbind fra arrangørene av Trump-valgmøtet. Foto: Mathias Ask / TV 2

Jerry: – Har blitt større Trump-fan enn jeg var i 2016

TULSA, OKLAHOMA (TV 2): Titusenvis av Trump-tilhengere fra hele USA har kommet til Tulsa i Oklahoma for å delta på presidentens store folkemøte. Blant de oppmøtte er Jerry og Patty.

På vei inn til det første store valgmøte til Trump etter koronakrisen, møter TV 2 ekteparet Patty og Jerry Harper fra Skiatook, Oklahoma.

Paret skulle på sitt første Trump-valgmøte og gledet seg veldig. Mens Patty så mest fram til å se presidenten med egne øyne, ville Jerry vise presidenten og verden at de står bak sin president.

– Vi vil vise at vi står bak mannen som er valgt til å lede dette landet. Han har fått slag fra så mange kanter, men likevel står han oppreist og jobber for å gjøre USA stort igjen. Vi tror på politikken hans og ber for ham. Jeg tror han vil se at han har mange tilhengere i Oklahoma, sier Jerry.

– Ikke redd

Paret er ikke bekymret for å bli smittet, ettersom de skal være forsiktige. I etterkant av møtet skal de bruke munnbind og holde to meter avstand til andre.

– Jeg tenker at hvis det hadde vært så farlig, hadde myndighetene stanset demonstrasjonene. Vi har vært gjennom fase én og fase to, og nå er vi i fase tre. Kirken har begynt åpne og restauranter åpner igjen. Det skjer gradvis. Alle følger med på det som foregår, sier Jerry.

– Jeg føler det samme. Jeg er ikke redd. Jeg stoler på at alt vil ordne seg, sier Patty.

Blitt større Trump-tilhenger

Om de voldsomme demonstrasjonene som har rast rundt omkring i hele USA de siste ukene, understreker Jerry at det er viktig å respektere alle raser.

– Samtidig må vi klare å komme oss forbi mange vonde ting. Det er viktig at vi gjør det som samler landet.

– Gjør Trump det nå?

– Jeg tror på Trumps politikk. Jeg mener han jobber for alle amerikanere, uansett hudfarge, svarer Jerry.

TITUSENVIS: Tusenvis av mennesker ventet lørdag på å komme inn i BOK Arena i Tulsa i Oklahoma der president Donald Trump skal holde sitt første store folkemøte på flere måneder. Foto: AP / NTB scanpix
TITUSENVIS: Tusenvis av mennesker ventet lørdag på å komme inn i BOK Arena i Tulsa i Oklahoma der president Donald Trump skal holde sitt første store folkemøte på flere måneder. Foto: AP / NTB scanpix

– Var dere store tilhengere av Trump i 2016, eller har det kommet gradvis?

– Jeg var tilhenger av Trump i 2016, men ikke så lojal som jeg er nå.

– Hvorfor det?

– Han står for ting vi er enig med, sier Patty, før ektemannen følger opp:

– Han gjør det han sier han skal gjøre. Selv hvis det skader ham i det lengre løp. Vi har ikke hatt politikere som har stått bak løftene de har gitt under kampanjer på mange år. Jeg husker ingen. Det er noe jeg setter pris på med Trump. Jeg respekterer det, sier Jerry.

Seks valgkampmedarbeidere smittet

Allerede mange timer før møtet startet, var gatene rundt BOK Arena i Tulsa fullt av folk med røde Trump-capser og T-skjorter med påskriften «Make America Great Again» og «Keep America Great», Trumps valgkamp-slagord.

Oklahoma er blant delstatene som har hatt relativt lite smitte. Helseeksperter har imidlertid advart om at viruset kan spre seg blant de fremmøtte på folkemøtet.

TV 2 møtte også Johnny Ferguson, som har vært på flere Trump-valgmøter tidligere. Han gikk rundt med en t-skjorte der det sto «Where’s the outrage when blacks murder each other» som fikk mange forbipasserende til å sperre øynene opp.

– De sa ingenting da det var fullt av mennesker på George Floyds begravelse. For det var fullt der også. Hvor var sinnet da? Men når Trump-tilhengere dukker opp, begynner de å klage på det. Det er dobbeltmoralsk, sier Ferguson.

Johnny Ferguson møtte opp for å støtte Trump. Flere reagerte på budskapet på T-skjorten hans.
Johnny Ferguson møtte opp for å støtte Trump. Flere reagerte på budskapet på T-skjorten hans. Foto: Mathias Ask / TV 2

Trump har selv tonet ned faren for smitte. Men få timer før folkemøtet startet, ble det kjent at seks av hans valgkampmedarbeidere har testet positivt på koronaviruset.

Må love å ikke saksøke

Alle de 19.000 menneskene som har ventet utenfor i timevis for å så slippe inn arenaen, har måtte skrive under på at de ikke vil saksøke Trumps valgkamp dersom de skulle bli smittet av koronaviruset.

Over 120.000 mennesker er døde av covid-19 i USA, og Trump har fått massiv kritikk for ikke å ha gjort nok for å hindre pandemiens utbredelse.

Koronapandemien har også i stor grad påvirket USAs økonomi og ført til skyhøy arbeidsledighet.