Tre skutt i Arendal – en alvorlig skadd

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på med hagle i en enebolig på Stoa i Arendal i Agder natt til lørdag. En person er pågrepet for skytingen.

SKYTING: Ifølge politietble det skutt med hagle i boligen. Foto: Theo Aasland Valen
SKYTING: Ifølge politietble det skutt med hagle i boligen. Foto: Theo Aasland Valen

Mannen skal ha ankommet eneboligen i 2-tiden og avfyrt skudd. Det var opp mot 13 personer til stede. Tre personer ble skadd i hendelsen, en av dem alvorlig. De øvrige to er lettere skadd.

Motivet for hendelsen er foreløpig uklart. Politiet hadde lørdag formiddag ikke fått gjennomført avhør av den pågrepne mannen.

– Vi jobber nå med å ivareta vitnene og gjennomføre avhør av disse, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB ved 10.30-tiden lørdag.

Det var mellom åtte og ti vitner til hendelsen.

Enda ikke avhørt

Det er uklart når den pågrepne mannen skal avhøres.

– Det vil nok ta tid. Det er mange etterforskningsskritt som må gjennomføres først, sier Repstad.

De skadde er menn mellom 20 og 30 år. Politiet har opplyst at de ble skutt i beina. Repstad har ikke flere opplysninger om tilstanden deres. Akuttmottaket på Sørlandet sykehus bekrefter at en av dem er hardt skadd og at to er lettere skadd.

Pågrepet hjemme

Politiet søkte ut fra vitneopplysninger etter en navngitt mann i 20-årene etter skyteepisoden, og han ble pågrepet i sitt eget hjem. Han er siktet for skytingen.

Meldingen om hendelsen kom kokken 2.07.

Det ble natt til lørdag gjort undersøkelser på åstedet og i hjemmet til den siktede.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2