FEIRER: Årets russekull feirer at de er ferdig med 13 års skolegang til tross for koronautbruddet.
FEIRER: Årets russekull feirer at de er ferdig med 13 års skolegang til tross for koronautbruddet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Flere meldinger om festbråk i natt: – Politiet ber befolkningen om å ta mer hensyn

Sommervarmen fører til festbråk og ansamlinger på offentlige steder. Sør-øst politidistrikt er oppgitt over å måtte bruke ressurser på å avslutte fester.

Natt til onsdag har politiet vært ute og stanset russefester over hele landet.

– Politiet ber befolkningen generelt om å ta mer hensyn til hverandre. Bakgrunnen er at etter at varmen og det flotte været plutselig kom, så har antall meldinger og oppdrag vedrørende fest, støy og bråk økt formidabelt og legger beslag på mye av politiets ressurser, tvitrer politiet i Sørøst om situasjonen i Tønsberg og andre steder i distriktet.

– I denne varmen kan det være vanskelig nok å få nok søvn om en ikke skal bli unødig berørt av fest og annen støy, skriver politiet videre.

I Bærum måtte politiet dempe en ungdomsfest med om lag 40 personer på Haslum fotballbane. Politiet sier at dette var ikke russ, men antageligvis ungdommer som hadde hatt 10. klasseavslutning.

– De har fått pålegg om ikke å spille mer musikk denne natten, skriver politiet klokken 00.40.

I Trondheim meldes det klokken 00.30 om ansamlinger og støy på flere offentlige steder, mens en ungdomsfest i Kringstadbukta i Molde ble avsluttet av politiet før midnatt.

På Kvaløya i Troms begynte russ med ulike farger på dressen å sloss med hverandre.

På Vestby ble seks russebusser bortvist etter at politiet hadde fått inn flere klager.

– Mange klager om støy og høy musikk fra russen, skriver politiet i Øst.