Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll sammen med Hitoshi i Japan i fjor, som vant budrunden.
Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll sammen med Hitoshi i Japan i fjor, som vant budrunden. Foto: Privat

Hitoshi kjøpte Kygo sitt piano på auksjon: – Jeg fikk knapt sove

Den japanske legen kan vente seg det populære pianoet på døren om ikke så lenge.
– Jeg ville ha det pianoet - uansett hvor mye det kostet.

Det er ikke første gangen Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (28) har vært i det gavmilde hjørnet. Tidligere denne måneden donerte artisten nesten 190.000 kroner for å bekjempe rasisme. Denne gangen er det Raftostiftelsen som står for tur.

– De gjør en veldig viktig jobb. De støtter forskjellige organisasjoner rundt omkring i verden, som jobber med menneskerettigheter. Derfor ønsket jeg å støtte dem, forteller 28-åringen til TV 2.

Artisten bestemte seg for å auksjonere vekk det gamle pianoet sitt. Flere budgivere fra land som Japan, Russland, USA og Tyskland, har vist interesse for det spesielle pianoet.

– Jeg har ikke gjort noe slikt tidligere, så jeg ante ikke hvordan responsen kom til å bli. Det var gøy å se, forteller han.

Tidoblet prisen

Budet startet på 30.000 kroner, men vinnerbudet ble tidoblet. Den heldige vinneren er den japanske legen Hitoshi Ogino, som selv er stor fan av artisten. Pianoet, som er av en Yamaha U3-modell, ble solgt til svimlende 351.000 kroner.

– Jeg er utrolig glad. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg ville ha det pianoet – uansett hvor mye det kostet. Jeg fikk knapt sove under auksjonen, så jeg var helt død etterpå, forteller Ogino til TV 2.

Ogino fikk anledning til å møte 28-åringen i Japan i fjor.

– Han var mer gentleman enn jeg hadde forestilt meg. Jeg ville ha det pianoet som har produsert flere populære låter av Kygo, sier han.

Bergenseren sitt tredje album «Golden Hour» ble nylig sluppet. TV 2 var med da artisten fremførte hele albumet fra sin egen hage - digitalt, selvfølgelig. Gørvell-Dahll utelukker ikke flere digitale konserter, men akkurat nå, er det sommerferie som står i fokus.

ERSTATTET: Det gamle pianoet har blitt erstattet med dette flygelet.
ERSTATTET: Det gamle pianoet har blitt erstattet med dette flygelet. Foto: Erlend Vikene / TV 2

– Når det har vært så fint vær ute, er jeg ute store deler av dagene. Men det kan fort bli noen timer spilling likevel, sier han.

– Det mest spesielle

Daglig leder for Raftostiftelsen, Jostein Hole Kobbeltvedt, er storfornøyd med den generøse donasjonen. Han forteller at organisasjonen ikke bare har fått inn en god del penger, men at også oppmerksomheten rundt Raftostiftelsen har økt.

– Dette er noe av det mest spesielle vi har fått, sier Kobbeltvedt til TV 2.

Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll og Jostein Hole Kobbeltvedt utenfor villaen til artisten.
Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll og Jostein Hole Kobbeltvedt utenfor villaen til artisten. Foto: Erlend Vikene / TV 2

Det er imidlertid ikke første gangen artisten og Raftostiftelsen har samarbeidet, men å få auksjonert et piano - er helt nytt for begge. At en mann på andre siden av jordkloden skulle vinne budrunden, overrasker ikke Kobbeltvedt.

– Det er jo litt sånn Kygo er. Han er en verdenskjent stjerne fra Bergen. Da visste vi at interessen for dette kunne komme fra enten Bergen eller andre siden av jordkloden, sier Kobbeltvedt.

Det gamle pianoet står klart i den andre boligen til 28-åringen. Vinneren av budrunden, kan derfor vente seg et piano på døren om ikke så altfor lenge. På spørsmål om hvordan de skal få fraktet det tunge pianoet, svarer Kygo:

– Vi får god hjelp av pianobutikken og Yamaha sitt nettverk til transporten. Den er ikke pakket ned helt ennå, men det tror jeg vi skal begynne å få gjort de neste dagene, avslutter han.