Barna vil vite hvor «Mimi» er uansett om hun lever eller ikke

ÅSTED NORGE SAVNET (TV 2): Uvissheten er en stor påkjenning, sier de tre barna til Anne-Elisabeth og Tom Hagen. Nå trygler de om å få vite hvor moren er.

I snart 600 dager har tre barn og seks barnebarn levd med en enorm påkjenning hengende over seg: Hvor er deres elskede «Mimi» og hva har skjedd med henne?

Gjennom sin bistandsadvokat, Ståle Kihle, ber Anne-Elisabeths tre barn om opplysninger fra den eller de som vet hvor moren er. Selv om det vil være en påkjenning å få vite at hun kan være død så ønsker de et svar, sier deres bistandsadvokat Ståle Kihle.

— Det avgjørende for dem er å finne Anne-Elisabeth, og om hun så er død så vil det også gi svar og en visshet om at da er hun død. Det vil også etter vår oppfatning føre oss nærmere til hva som har skjedd med Anne-Elisabeth og hvem som står bak bortføringen av henne, sier Kihle til Åsted Norge.

Kihle forteller videre at det har vært belastende for barna å ikke vite mer om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth.

– Perioden har vært helt forferdelig. De har levd i det uvisse. De har levd med at en mor og en bestemor har vært borte uten å vite hva som har skjedd med henne. Det er klart at de savner henne enormt i familien.

Bistandsadvokaten sier videre at det å finne Anne-Elisabeth vil være viktig for etterforskningen.

– Etter vår oppfatning, og med all sannsynlighet, vil det kunne føre oss nærmere til å vite om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth, og hvem som står bak bortføringen av henne.