OSLO: Demonstrasjonen «We can't breathe – rettferdighet for George Floyd» utenfor Stortinget fredag ettermiddag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OSLO: Demonstrasjonen «We can't breathe – rettferdighet for George Floyd» utenfor Stortinget fredag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høie: – Demonstrantene har blitt utsatt for risiko for smitte

Helseministeren understreker at det er utrolig viktig at de som i etterkant får symptomer på koronaviruset, blir hjemme og at de får testet seg.

Helseminister Bent Høie (H) kommenterer fredagens George Floyd-demonstrasjoner i et Facebook-innlegg lørdag.

– Når det gjelder de som møtte opp på demonstrasjonene, forstår jeg det. Vi skal si nei til rasisme og vi skal stå opp sammen mot rasisme. Det var allikevel mange mennesker som samlet seg på demonstrasjonene og som har stått tett i tett. De har blitt utsatt for risiko for smitte, skriver han.

SYMPTOMER: Bent Høie sier at det er viktig at alle som får symptomer på koronaviruset blir hjemme og får testet seg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SYMPTOMER: Bent Høie sier at det er viktig at alle som får symptomer på koronaviruset blir hjemme og får testet seg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han understreker at det er utrolig viktig at de som i etterkant får symptomer på koronaviruset, blir hjemme og at de får testet seg.

– I Norge står ytringsfriheten sterkt, ingenting rokker ved den. Heller ikke koronasituasjonen. Men nå står vi i en pandemi, da må vi gjøre ting annerledes enn vanlig, sier helseministeren.

Han minner om at koronaviruset smitter lett og kan gi alvorlig sykdom, og at vi heller ikke har vaksine eller virksomme medisiner.

– Derfor er det viktig at vi fortsetter å følge rådene og retningslinjene fra helsemyndighetene. Vi har klart å få kontroll på smittespredningen sammen. Den kontrollen må vi holde på når vi tar hverdagen gradvis og kontrollert tilbake, sier Høie.