EKSPLOSJON: Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av en ulykke på dette norske skipet. Foto: WJXT via AP
EKSPLOSJON: Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av en ulykke på dette norske skipet. Foto: WJXT via AP

Eksplosjon på norsk skip på Florida-kysten

Det har vært en eksplosjon om bord på norske Höegh Xiamen som ligger ved Florida-kysten. Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av ulykken.

Fartøyet tilhører det norske rederiet Höegh Autoliners.

Eksplosjonen inntraff rundt tre timer etter at brannvesenet først rykket ut etter melding om brann, opplyser den lokale brann- og redningsetaten i Jacksonville på Twitter.

Mannskapet på 21 kom seg trygt av skipet før eksplosjonen, ifølge en pressemelding fra rederiet.

Brannen brøt ut på skipets sjuende dekk, kort tid etter at det hadde blitt ferdig lastet på Blunt Island nordøst for byen Jacksonville, ifølge en pressemelding fra rederiet.

Nesten 150 brannfolk har jobbet i roterende grupper for å få bukt med brannen som fortsatt herjer på skipet.

– Dette er en av dagene hvor man ankommer noe som dette og det er en av de verste tingene man vil gjøre i karrieren sin, sier lederen for organisasjonen for brannfolk i Jacksonville, Randy Wyse, til lokalavisa Florida Times-Union.

Fire av de ni brannfolkene innlagt på sykehus for behandling for brannskader. En er innlagt på intensivavdelingen. Tilstanden til alle brannfolkene er stabil.

Det jobbes nå med å avklare årsaken til brannen og eksplosjonen.

(©NTB)