ØYNE I LUFTEN: Slik ser politiets droner ut. Foto: Pernille Ingebrigtsen/Politiforum
ØYNE I LUFTEN: Slik ser politiets droner ut. Foto: Pernille Ingebrigtsen/Politiforum

Oslo-politiet tester droner

Oslo-politiet tester nå ut om droner kan være et nyttig verktøy i forbindelse med ulike oppdrag.

Sist fredag var dronen ute på sitt første oppdrag i hovedstaden, i forbindelse med søk etter en meget beruset mann ved Havnelageret.

Onsdag varslet politiet at de igjen ville bruke drone i oppdrag hvor det ble betraktet som hensiktsmessig. Samme kveld vekket det som trolig var politiets drone, oppmerksomhet blant beboere på Vålerenga og Jordal.

Kan bidra med informasjon

– Dronene benyttes til pågående politioppdrag og flyr ut til oppdragsstedet for å avdekke informasjon som kan være nyttig for å løse situasjonen, forklarer Oslo-politiet i en Twitter-melding.

Hensikten med testingen er å få svar på om droner vil redusere responstid og øke situasjonsforståelsen før første patrulje ankommer.

Dronemagasinet har tidligere meldt at 18 polititjenestepersoner har fått utdannelse som dronepiloter. Polititjenestepersonene er tilknyttet Trøndelag, Troms og Agder politidistrikt. Her har droner blitt brukt i siden høsten 2019.

Fant savnet kvinne

I april ble en savnet kvinne i Mandal funnet ved hjelp av en drone med varmesøkende kamera. Det var første gang i norsk politihistorie at det skjedde, kunne NRK melde.

Per Øyvind Haugen i Politidirektoratet opplyser til TV 2 at det jobbes med å samle politiets erfaring med bruk av droner, men at det er litt tidlig å konkludere.