MUSIKER: Her er Alexander Rybak fotografert ved en tidligere anledning.
MUSIKER: Her er Alexander Rybak fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Alexander Rybak innrømmer pille-avhengighet

Musiker Alexander Rybak skriver i et Instagram-innlegg at i 11 år har vært avhengig av piller.

Onsdag ettermiddag skriver musiker Alexander Rybak et svært personlig innlegg på Instagram.

Her innrømmer han at han har levd med en hemmelighet; han har vært avhengig av piller, i form av sovepiller og antidepressiva, i 11 år.

– Det begynte uskyldig, men til slutt ødela det nesten livet mitt. I januar i år startet jeg med avrusing (med god hjelp fra legene mine), og litt etter litt har jeg begynt å føle meg som meg selv igjen, skriver han.

Fysiske plager

Rybak skriver videre at pillene etterhvert både ga ham fysiske plager, både musklene og magen, og at det gjorde at han skjøv folk rund seg vekk.

– Men viktigst så ødela min vilje til å ville leve. Jeg vet det er mange der ute som sliter med de samme problemene, så over de neste ukene skal jeg dele mine erfaringer med dere. Hvis noen kan lære fra mine erfaringer, vil det få meg til å føle meg bedre, skriver han.

TV 2 har vært i kontakt med Rybaks manager Mari Rustøy, som sier at Rybak ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Gikk på smell

Rybak ble nasjonalt og internasjonalt kjent etter at han vant Eurovision Song Contest i 2009, med sin egenkomponerte låt Fairytale.

Rybak har i etterkant av den overlegne seieren vært åpen om at han gikk på en psykisk smell.

I 2011 fortalte han at det hele ledet opp til et nervøst sammenbrudd. Det skjedde i tiden etter at han sto på scenen på Eurovision igjen – da Norge var vertsnasjon og festen foregikk i Oslo.

– Jeg trodde jeg var supermann, har han tidligere sagt til TV 2.

– Jeg er ikke så flink til å si nei til ting, og jeg tenkte jeg skulle si ja til alt i hele Europa. Jeg sa vel ja til alt for mye, sa han da.

Rybak representerte også Norge i sangkonkurransen i 2018, med låta Thats How You Write a Song. Denne gangen vant han semifinale 2, men endte til slutt som nummer 15 av 26 i finalen.