Hagen-avhør måtte avbrytes:

– Ansatte i Kripos reagerte på hans tilstand

Drapssiktede Tom Hagen møtte onsdag i sitt første avhør siden han ble løslatt fra varetekt. Men avhøret rakk aldri å komme i gang før det ble avbrutt.

Kort tid etter at Tom Hagen var på plass hos Kripos for sitt første avhør etter at han ble løslatt, ble det avbrutt.

Årsaken er Hagens helsetilstand.

– Det var ikke forsvarlig å starte noen form for avhør i dag, så det ble aldri igangsatt, sier advokat Mikkel Toft Gimse, som skulle representere Hagen i avhøret, til TV 2.

– Sterkt preget

Gimse sier videre at Hagen stilte til avhør onsdag til tross for sin helsetilstand. Men at de senere fant ut at det ikke var forsvarlig.

– Når vi sier det er uforsvarlig, så er politiet med på det. Også ansatte i Kripos reagerte på hans tilstand, sier han.

Gimse sier videre at Hagen er sterkt preget av det han har blitt utsatt for det siste halvannet året.

– Det har vært 19 måneder med usikkerhet, isolasjon, varetekt og hele den situasjonen. Man skal være i form når man gjennomfører et avhør i en såpass alvorlig sak, sier Gimse, som er Svein Holdens kollega i advokatfirmaet Hjort.

Siktet for drap

Den 70 år gamle milliardæren ble i slutten av april pågrepet og siktet for drapet på sin egen kone Anne-Elisabeth Hagen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra parets hjem i Sloraveien på Lørenskog 31. oktober 2018. Hun er ennå ikke funnet, men politiet mener hun har blitt drept.

Tom Hagen ble først fengslet i fire uker, men hans forsvarer Svein Holden anket kjennelsen til Eidsivating lagmannsrett. Der mente to av tre dommere at det ikke var skjellig grunn til mistanke, og at Hagen derfor måtte løslates.

KLAR FOR AVHØR: Tom Hagen ønsket først ikke å la seg avhøre etter løslatelsen, men han har nå valgt å gå i avhør.
KLAR FOR AVHØR: Tom Hagen ønsket først ikke å la seg avhøre etter løslatelsen, men han har nå valgt å gå i avhør. Foto: Frode Sunde / TV 2

– Uheldig

Politiet anket videre til Høyesterett, men fikk anken forkastet. Tom Hagen ble dermed løslatt etter ti dager i varetekt.

Han er imidlertid fortsatt siktet for drapet.

I forrige uke uttalte politiadvokat Haris Hrenovica til TV 2 at Hagen i store perioder frem til han ble pågrepet, har vært utfordrende å samarbeide meg.

Etter løslatelsen har han ikke ønsket å la seg avhøre, noe politiet mente var uheldig for etterforskningen.

Uttalelsene fra politiet fikk Holden til å steile.

– Han har vært urettmessig plassert i fengsel over en ikke ubetydelig periode, han har opplevd et enormt mediepress, og han er nektet adgang til sin egen bolig. Det skulle bare mangle at mannen ikke hadde behov for litt fred og ro. Han har nå kommet seg, og vi har fått innkalling til avhør på onsdag, og der kommer Hagen til å møte, sa forsvareren til TV 2 i forrige uke.

Holden har ikke besvart TV 2s henvendelse onsdag.