ÅSTED: En mann i 30-årene ble 11. mars knivstukket i krysset mellom Osterhaugs gate og Storgata i Oslo. Han ble umiddelbart hastet til sykehus.
ÅSTED: En mann i 30-årene ble 11. mars knivstukket i krysset mellom Osterhaugs gate og Storgata i Oslo. Han ble umiddelbart hastet til sykehus. Foto: Privat

Mann knivstukket på åpen gate i mars – nå er tre menn pågrepet

Den 11. mars ble en mann i 30-årene stukket ned med kniv midt i Oslo sentrum. Tolv uker senere mener politiet å ha oppklart saken.

– Det har vært et møysommelig arbeid der vitneobservasjoner og gjennomgang av video har stått helt sentralt, sier politiadvokat Børge Enoksen til TV 2.

Hendelsen fant sted i krysset mellom Osterhaugs gate og Storgata, utenfor Storgata grill og pizza, på kvelden onsdag 11. mars i år.

Mannen som ble knivstukket, ble umiddelbart hastet til Ullevål sykehus. Etter noen dager ble han skrevet ut igjen.

Minst to personer ble observert løpende fra stedet, men politiet lyktes ikke umiddelbart med å identifisere dem. Saken har derfor vært uoppklart i lang tid.

Så, i begynnelsen av mai, ble en 26 år gammel mann siktet og varetektsfengslet i saken. Samtidig fortsatte politiet jakten på det de mente var én eller to gjerningsmenn til.

To uker senere, 27. mai, ble en 29 år gammel mann pågrepet i saken. Mannen er en rekke ganger dømt for narkotikakriminalitet.

Allerede da hadde politiet identifisert en tredje og siste person, men politiet har ifølge TV 2s opplysninger hatt utfordringer med å finne vedkommende.

I pinsen har politiet imidlertid lykkes med å pågripe tredjemann, også han en mann i 20-årene.

– Det er den tredje og siste pågripelsen i saken. Alle de tre er kjent for politiet fra tidligere, sier Enoksen, som ikke vil kommentere de siktedes relasjon til verken hverandre eller fornærmede.

Tidligere har politiet uttalt at det er antall knivstikk og måten de er påført som gjør at saken anses som er drapsforsøk.

De aller fleste dokumentene i saken er klausulerte.

Alle de tre siktede nekter straffskyld. Forsvareren til mannen som blir fremstilt for fengsling tirsdag, advokat Audun Beckstrøm, sier at hans klient begjærer seg løslatt.