FRA FEMBARNSMAMMA TIL FIREBARNSMAMMA: Myka Stauffer og ektemannen James lar tårene renne når de forteller følgerne at de har adoptert bort adoptivsønnen Huxley.
FRA FEMBARNSMAMMA TIL FIREBARNSMAMMA: Myka Stauffer og ektemannen James lar tårene renne når de forteller følgerne at de har adoptert bort adoptivsønnen Huxley. Foto: Skjermdump

Mammablogger gir bort adoptivsønnen (4): – Jeg har mislykkes

Den amerikanske YouTube-stjernen Myka Stauffer (32) har tjent store summer på å bruke adopterte Huxley (4) i reklameinnlegg. Nå har hun og ektemannen bestemt seg for å adoptere ham videre.

I flere år har foreldre- og livsstilbloggeren Myka Stauffer latt sine over 700.000 følgere ta del i hennes adopsjonsprosess, fra å samle inn penger til at hun og ektemannen James fikk hjem lille Huxley (4).

Huxley, som ifølge Insider ble adoptert fra Kina i 2017, ble født med en hjernesvulst. Han har derfor reduserte kognitive evner og autisme.

I flere videoer og Instagram-innlegg har Myka Stauffer, som også har fire biologiske barn, brukt Huxley i reklame for alt fra tøymyknere til smoothier.

«Ville ikke ha byttet ham ut for noe! #reklame»

Da Myka Stauffer, som er utdannet sykepleier men nå jobber fulltid som blogger, for to år siden brukte Huxley i en reklame for tøymykneren Dreft, skrev hun dette:

«Denne adopsjonen har ikke vært den enkleste reisen. Det har vært mange humper på veien! Men, det er en av mine favorittreiser! Jeg elsker alt med denne gutten, og jeg ville ikke byttet ham ut for noe! #Luktenavbarndom @Dreft #reklame»

Hun har også vært åpen om at Huxley stadig bryter sammen, og at hun føler at temperamentet hans er uregjerlig.

For noen måneder siden sluttet Myka Stauffer å legge ut bilder og videoer av Huxley, og følgerne hennes har gang på gang spurt om hvorfor hun bare viser frem sine fire andre barn.

Nå forklarer Myka og James Stauffer hva som har skjedd: De har adoptert Huxley videre.

– Den vanskeligste videoen vi har laget

Tirsdag la Ohio-paret ut en video på YouTube-kanalen sin, hvor de forteller om videre-adopsjonen og Huxleys nye hjem.

Myka Stauffer har endret YouTube-biografien sin fra «fembarnsmamma» til «firebarnsmamma».

– Dette er den vanskeligste videoen James og jeg har laget, sier Myka Stauffer i videoen.

– Med internasjonal adopsjon, kan det oppstå ukjente ting som ikke er åpenbare i dokumenter og sånn. Med en gang Huxley kom hjem, så vi at han hadde flere særskilte behov enn vi var klar over og som vi ikke var blitt fortalt om, sier James Stauffer.

Trengte en ny familie

Paret forteller at Huxley har gått til behandling så lenge de har hatt ham, og at han det siste året har krevd mer intensiv behandling.

– Det har vært utrolig tøft, sier paret, og forteller at Huxley trengte en familie som er bedre rustet til å ta vare på ham.

I videoen forteller de at de har ventet med å fortelle om videre-adopsjonen for å beskytte Huxley og for å sørge for at adopsjonsprosessen gikk riktig for seg.

– Om jeg føler meg som en mislykket mamma? Liksom, 500 prosent. Så når du får sårende kommentarer, gjør det bare vondt verre, sier hun.

Hun forteller at Huxley stortrives med sin nye familie.

– Han koser seg. Han er veldig glad. Han har det veldig bra, og hans nye mamma har medisinsk bakgrunn, og det er en veldig god match, sier hun, og ber seerne sine om å respektere privatlivet mens hun og familien sørger.

– Forsøker å gjøre seg selv til offeret

Journalisten Sophie Ross, som er kjent for å refse influencere, beskylder Myka Stauffer for å ha gjort adopsjon til sitt «varemerke» og at Myka «forsøker å gjøre seg selv til offeret».

Twitter kritiserer hun Stauffer-familien for å ha holdt videreadopsjonen hemmelig, og mener at dette kommer av at de på denne måten unngikk kritikk.

«De ga opp barnet sitt etter å gledelig ha profittert på ham i en årrekke,» skriver hun.

Langer ut mot selskaper

Flere av selskapene Huxley har reklamert for, som mat- og drikkeselskapet Danimals, får nå hard kritikk.

På sidens Instagram-side ber flere selskapet om å droppe avtalen med Myka som «bokstavelig talt ga bort sønnen sin».

«Vi har tidligere jobbet med Myka Stauffer og er klar over nyhetene hun delte om familien sin. Vi er lei oss for denne vanskelige situasjonen, og jobber for å vite alle detaljene,» skriver selskapet på Instagram.

Også på Twitter får mammabloggeren hard medfart.

«Du adopterte ham for oppmerksomhetens skyld, og nå gir du ham bort. Helt utrolig,» skriver en.

Autisme-organisasjon raser

Direktør Julia Bascom i den amerikanske interesseorganisasjonen for personer med autisme, Autistic Self Advocacy Nework, er ikke nådig mot Myka og James Stauffer.

Dette sier hun til The Huffington Post:

– Barn med særskilte behov blir oftere utsatt for mishandling, vanskjøtsel og å bli forlatt enn sine friske jevnaldrende, og ender opp i barnevernsystemet, inkludert adopsjonssystemet. Andre internasjonalt adopterte barn med særskilte behov har også blitt avvist av adoptivfamiliene sine på denne forferdelige måten.

Hun mener at barn med for eksempel autisme, slik som Huxley, fortjener et trygt og godt hjem.

– Barn med særskilte behov fortjener, i likhet med alle andre barn, stabile, kjærlige hjem med foreldre som støtter og aksepterer dem, sier hun.

– En hjerteskjærende avgjørelse

Myka og James Stauffer får også støtte for valget sitt, og på YouTube er det flere som kommenterer at de forstår hvorfor de gjorde det de gjorde.

– Jeg respekterer dere så mye, som har motet til å ta en så hjerteskjærende og vanskelig avgjørelse, kommenterer en.

– Dere er fantastiske foreldre. Dere må først og fremst gjøre det som er riktig for ham, skriver en annen.