URETTFERDIG: Ross mener det er urettferdig at Cummings ikke har fulgt de samme reglene som alle andre.
URETTFERDIG: Ross mener det er urettferdig at Cummings ikke har fulgt de samme reglene som alle andre. Foto: Daniel Leal-olivas

Regjeringsmedlem trekker seg i protest mot Cummings

Den konservative politikeren Douglas Ross trekker seg i protest mot Boris Johnsons topprådgiver Dominic Cummings.

Boris Johnsons sentrale rådgiver Dominic Cummings er i hardt vær etter at han trosset landets karanteneregler for å besøke familien sin mens han fortsatt var koronasyk.

Mange har reagert sterkt på at Cummings ikke har fulgt karantenereglene og at han ikke har unnskyldt seg.

Flere politikere, biskoper og helsearbeidere har gått ut og krevd at Cummings går av, mens Boris Johnson så langt har forsvart sin nærmeste rådgiver.

Nå har regjeringsmedlemmet Douglas Ross bestemt seg for å trekke seg fra regjeringen i protest mot Cummings handlinger.

– Dette har i ikke vært en enkel avgjørelse. Jeg har ventet på å høre all informasjon og har tenkt på dette lenge, skriver han.

Urettferdig

Douglas har vært i regjeringen siden desember og skriver at det har vært en stor ære å jobbe med Boris Johnson.

– Det er fortsatt så mye jeg håpet å gjøre i denne rollen, men på grunn av hendelsene de siste dagene kan jeg ikke lenger være en del av denne regjeringen, skriver Douglas.

Han reagerer på at Cummings ikke har fulgt de samme reglene som alle vanlige briter må følge.

– Jeg kjenner folk som har mistet sine kjære uten å få møte de en siste gang og familier som ikke får sørge sammen. Jeg kan ikke med god samvittighet si til dem at de tar feil mens en politisk rådgiver har rett, skriver Douglas.

Kritikk fra flere politikere

En rekke konservative parlamentsmedlemmer har kritisert Cummings og krevd at han må gå. William Wragg er blant dem som også kritiserer ministrene som har forsvart Cummings.

– Vi kan ikke kaste bort verdifull politisk og offentlig støtte lenger. Det er nedverdigende og skader vervet deres når ministre kommer med samstemte utsagn til støtte for en rådgiver. Vi er i en nasjonal krise og kan ikke miste fokus. Det skylder vi nasjonen, skriver Wragg på Twitter.

Dominic Cummings skjønner at folk er veldig sinte på han. Men på en pressekonferanse mandag kveld sier han at han ikke angrer på at han brøt karantenereglene og ikke ser noen grunn til å gå av.

– Jeg angrer ikke på hva jeg gjorde. Jeg synes det var rimelig under omstendighetene. Jeg mener dette var den minst risikable løsningen, sa han.