TATT AV SKRED: En mann i 40-årene ble tatt av et skred i Gråfonnfjellet i Rauma søndag. St. Olavs hospital i Trondheim bekrefter at mannen har omkommet.
TATT AV SKRED: En mann i 40-årene ble tatt av et skred i Gråfonnfjellet i Rauma søndag. St. Olavs hospital i Trondheim bekrefter at mannen har omkommet. Foto: Arne Rovick / TV 2

Mann tatt av skred i Rauma – døde

RAUMA (TV 2): En mann i 40-årene som ble tatt av et snøskred i Gråfonnfjellet i Rauma i Møre og Romsdal søndag ettermiddag, døde.

– Vi har fått bekreftet fra St. Olavs hospital at han har omkommet, sier operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Pårørende er varslet.

En redningsaksjon ble iverksatt i Gråfonnfjellet i Rauma etter at nødetatene fikk melding om at en mann var tatt av et snøskred søndag.

Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med et redningshelikopter. Han ble funnet av de to kameratene han var på skitur med.

Fylling sier at de har vært i kontakt med de to andre i turfølget. Han sier at hendelsesforløpet så langt ikke har vært tema i samtalene.

Mannen i 40-årene som omkom, var ikke en lokal mann.

SKRED: Det ble satt i gang en stor redningsaksjon etter at en mann ble tatt av et snøskred ved Gråfonnfjellet i Rauma søndag ettermiddag. Foto: Even Ørjasæter / Åndalsnes Avis / NTB scanpix
SKRED: Det ble satt i gang en stor redningsaksjon etter at en mann ble tatt av et snøskred ved Gråfonnfjellet i Rauma søndag ettermiddag. Foto: Even Ørjasæter / Åndalsnes Avis / NTB scanpix

Innsatsleder Karl Idar Vik sa til TV 2 søndag ettermiddag at den skredtatte ble funnet forholdsvis raskt av luftambulansen.

– De opplysningene vi har fått er at han lå på overflata hele veien, sier Vik.

Hva som skjedde, vet ikke politiet. De sier de vil få vite mer om hendelsen fra de to andre i turfølget.

Ifølge lokale innbyggere er det ikke vanlig å gå på topptur i det området som de tre personene gikk i.

– Folk må lytte til fagfolk, sjekke faregrad på varmsom.no og ta sine forholdsregler når de er ute i turen, oppfordrer innsatsleder Vik.

Politiet i Møre og Romsdal meldte om skredet klokken 13.20 søndag. Rundt klokken 14 ble mannen sendt til St. Olavs hospital.

En større redningsoperasjon ble satt i gang, med helikopter, skredgruppe og lavinehunder.

Røde Kors ble kalt ut i forbindelse med skredet, skriver de på Twitter.

SKRED: Søndag ettermiddag ble en mann i 40-årene tatt av et skred i Rauma. Tilstanden hans er ukjent.
SKRED: Søndag ettermiddag ble en mann i 40-årene tatt av et skred i Rauma. Tilstanden hans er ukjent. Foto: Arne Rovick / TV 2