Banksjefen Zafar blant de overlevende etter flystyrten

Fredag styrtet et passasjerfly rett før det skulle lande i Pakistan. Ifølge en representant for myndighetene er to av passasjerene, deriblant en banksjef, i live og stabile.

Fredag styrtet Pakistani International Airlines Flight 8303 like før det skulle lande i Karachi. Flyet styrtet i boligområdet Model Colony, og har skapt store ødeleggelser i området.

Videoer fra sosiale medier viser flammer fra den ene av flyets motorer.

Hvor mange som er skadet og døde er ikke avklart, men ifølge talsmannen Murtaza Wahab er det hittil to bekreftede overlevende som var om bord på flyet: Zafar Masood og Mohd Zubair. Ifølge Wahab er begge i stabil tilstand på sykehus.

Masood er sjef for banken Bank of Punjab. På sin egen hjemmeside skriver han at han har jobbet i bransjen i over 25 år.

– Han har på mirakuløst vis overlevd. Vi har besøkt han ved Darul Sehat-sykehuset hvor han får behandling, skriver Wahab på Twitter.

Ifølge en uttalelse fra myndighetene som nyhetsbyrået Reuters har fått tilsendt, kom banksjefen med en uttalelse fra sykehussenga:

– Takk så mye. Gud har vært barmhjertig, sa han ifølge uttalelsen.

Kom med uttalelse

Ifølge Gulf News har banksjefens familie også bekreftet at han overlevde, og hans bror skal ha besøkt ham på sykehuset. Britiske Sky News skriver de har fått tilsendt videomateriale som viser Masood bli hentet ut av flyet.

Den andre myndighetene sier er i live, Mohd Zubair, har ifølge Gulf News også kommet med en uttalelse i etterkant av styrten, der han beskriver hva som skjedde. Ifølge Zubair skal flyet ha begynt å riste kraftig da landingen startet.

– I neste øyeblikk var det er hardt krasj, og jeg mistet bevisstheten, uttaler han.

Til Gulf News opplyser sykehuset at han har mindre skader og får behandling for brannskader.

Endret passasjertall

Fredag ettermiddag melder nyhetsbyåret AFP at minst 40 er funnet døde ved flyvraket. Tidligere har AP meldt at seks personer meldt skadet. Det er ikke kjent hvorvidt de skadde er flypassasjerer eller oppholdt seg i området da flyet styrtet. Til Reuters opplyser en sykehussjef ved sykehuset Jinnah at de har mottatt 17 døde.

Innledningsvis ble det meldt at det var totalt 107 personer i flyet, inkludert ansatte. Dette tallet er senere nedjustert til 98, derav syv er ansatte. Talsperson for myndighetene Abdul Sattar Kokhar forteller at feilen oppsto i kaoset like etter ulykken.

Under en pressekonferanse fredag forteller pakistanske myndigheter at flyet ikke traff noen bygninger i boligområdet, og at ingen beboere så langt er bekreftet døde. Arshad Malik i Pakistan International Airlines forteller at det vil ta opp til to dager å bekrefte hvor mange som har omkommet, ifølge CNN.

Flere flystyrter

Det har skjedd flere flystyrter i Pakistan de siste årene. I 2010 døde 152 personer da et av flyene til selskapet Airblue styrtet nær Islamabad. I 2012 døde 127 personer da et Boeing 737-200 havnet i dårlig vær rett før landing i Rawalpindi.

Fire år senere, i 2016, døde 48 personer da et av Pakistan International Airlines’ fly begynte å brenne på vei mot Islamabad, skriver BBC.