GIR SEG: Martin Kolberg (Ap) tar ikke gjenvalg til Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Martin Kolberg (Ap) tar ikke gjenvalg til Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Martin Kolberg (Ap) tar ikke gjenvalg til Stortinget

Martin Kolberg (71) tar ikke gjenvalg neste høst. Dermed forsvinner en av Arbeiderpartiets mest sentrale politikere gjennom flere tiår ut av Stortinget.

– Jeg har i dag varslet representantskapet i Buskerud Arbeiderparti om at jeg ikke er kandidat ved stortingsvalget i 2021. Med dette er min tid som stortingsrepresentant over om et drøyt år, sier Kolberg selv i en pressemelding mandag kveld.

Han sier det har vært et privilegium å representere Buskerud på Stortinget og varsler fortsatt innsats og engasjement for Ap og fagbevegelsen i årene som kommer.

– Målet er at det norske samfunnet også i framtida skal være preget av den samfunnsforståelsen arbeiderbevegelsen bygger på, og at Jonas Gahr Støre blir Norges nye statsminister neste høst.

Martin Kolberg var i forrige stortingsperiode leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen og nestleder i Aps stortingsgruppe.

– Jeg ser tilbake på arbeidet i kontroll- og konstitusjonskomiteen med glede og stolthet, sier han.

Kolberg har i denne perioden en langt mindre profilert rolle som medlem av utenriks- og forsvarskomiteen.

Fremfor alt er Martin Kolberg kjent som Arbeiderpartiets partisekretær i årene 2001–2009. Som kjent ble landet styrt av en rødgrønn regjering ledet av tidligere Ap-leder Jens Stoltenberg i årene 2005–2013.

Kolberg kan se tilbake på fem tiår i politikken og fagbevegelsen.

– Jeg har levd hele mitt liv i arbeiderbevegelsen siden jeg meldte meg inn i Norsk skotøyarbeiderforbund på Romika i Lier i 1965, sier han mandag.

(©NTB)