VETERAN: Per Egil Hegge mottok hedersprisen under Oslo Redaktørforenings årsmøte i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VETERAN: Per Egil Hegge mottok hedersprisen under Oslo Redaktørforenings årsmøte i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Per Egil Hegge (80) rammet av kreft og korona

Den anerkjente redaktøren Per Egil Hegge skriver på Facebook at han er rammet av både kreft og korona.

Det melder Dagbladet, tirsdag formiddag.

Hegge har jobbet 43 år i Aftenposten, både som redaktør, korrespondent i USA, Storbritannia og Russland.

I 2017 ble han diagnostisert med beinmargskreft. I et Facebook-innlegg skriver pressenestoren at allmenntilstanden var relativt godt, helt frem til han fikk påvist covid-19 i mars.

«Den artet seg som en litt gjenstridig, men ikke spesielt brysom influensa, med lav feber, snørr, mageknip og noen smerter som sannsynligvis skyldes kreften. Jeg sover og spiser normalt, har ikke pustebesvær og har ikke vært innlagt på sykehus», skriver 80-åringen i innlegget som er gjengitt av Dagbladet.

Til avisen sier Hegge at han etter solemerker ble smittet etter å ha vært på et møte hvor det var folk til stede som var kommet fra skiferie i Østerrike.

I Facebook-innlegget skriver 80-åringen at han er forberedt på nedslående nyheter.

– Dette holder meg ikke våken om nettene, men jeg har ringt legene mine. De var ærlige og sa at det vet de ikke, sier Hegge til Dagbladet.