NY PÅGRIPELSE: En ny person er pågrepet i Lørenskog-saken. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen.
NY PÅGRIPELSE: En ny person er pågrepet i Lørenskog-saken. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat

Mann med relasjon til Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Mannen har relasjon til Tom Hagen.

Den pågrepne mannen i 30-årene er bosatt på Romerike og ble pågrepet torsdag kveld.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

– Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i en pressemelding fredag morgen.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer Dag Svensson sier til TV 2 at hans klient nekter straffskyld.

– Han opplever pågripelsen som helt absurd. Han har ingenting med denne saken å gjøre og nekter følgelig straffskyld, sier Svensson.

Han vil ikke kommentere forholdet til Hagen eller si noe om mannen kompetanse på IT eller kryptovaluta.

Mannen i 30-årene satt i flere timer langt avhør i går. Svensson vil ikke kommentere innholdet i det.

Forseglet døra

Kort tid etter at pågripelsen ble kjent fredag morgen, forseglet politiet hoveddøra til Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog med en liten tape-bit. Årsaken til dette er ukjent.

Anne-Elisabeth Hagens bistandsadvokat, Gard André Lier, sier følgende til TV 2 om den nye pågripelsen i saken:

– Jeg er positiv til at etterforskningen pågår for full styrke. Det er i min klients interesse å få oppklart saken, uavhengig av hvem som er siktet eller mistenkt til enhver tid, sier Lier.

Framskyndet pågripelsen

Politiet sier de kan bekrefte at pågripelsen ble fremskyndet på bakgrunn av lagmannsrettens kjennelse torsdag.

– Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare. Politiet kan ikke utelukke flere pågripelser, sier Hrenovica.

Ifølge VG skjedde pågripelsen av mannen i 30-årene kun timer etter at Eidsivating lagmannsrett besluttet at Tom Hagen (70) skal løslates fra varetekt.

Mannen i 30-årene ble ifølge avisen pågrepet i Oslo, mens sivile politifolk gjennomførte undersøkelser på en adresse på Østlandet utover kvelden.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets hjem 31. oktober 2018.

Eidsivating lagmannrett mener det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke for at Tom Hagen skal ha begått et straffbart forhold, og at han dermed skal løslates.

Tom Hagen har hele tiden nektet straffskyld.

Høyesterett skal avgjøre

Lagmannsrettens avgjørelse ble tatt i dissens, det vil si at to av tre dommere mente det ikke var skjellig grunn til mistanke for at Hagen har begått noe kriminelt.

Politiet har anket avgjørelsen til Høyesterett og ba samtidig om oppsettende virkning. Det betyr at Hagen blir sittende i varetekt frem til de har tatt en avgjørelse.

Ifølge Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, vil Høyesterett komme med sin avgjørelse allerede fredag.

Tom Hagen vil bli løslatt fra Oslo fengsel dersom Høyesterett ikke mener lagmannsretten har gjort noe feil i forbindelse med lovanvendelsen eller i saksbehandlingen.

«Flere involverte»

I motsetning til lagmannsretten mener Nedre Romerike tingrett at det er fare for bevisforspillelse dersom Hagen løslates. Retten pekte på at det er «sannsynlig at det har vært flere involverte i saken».

Hagen ble i tingretten varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Nedre Romerike tingrett besluttet at de to første ukene skulle være i full isolasjon.