Avlyser høstens utvekslingsopphold til land utenfor Europa

Handelshøyskolen BI avlyser alle utvekslingsopphold til land utenfor Europa for høstsemesteret 2020. Det har også NTNU gjort. Kunnskapsdepartementet ber om en samordnet praksis.

BI: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BI: Lokalene til Handelshøyskolen BI (Norwegian Business School) i Nydalen i Oslo Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad

Handelshøyskolen BI avlyser nå alle utvekslingsopphold til land utenfor Europa for høstsemesteret 2020.

De føyer seg dermed inn i rekken av utdanningsinstitusjoner som har besluttet å avlyse utvekslinger.

Studenter som allerede har takket ja til slike opphold, får ikke anledning til å endre til et annet land, og de får heller ikke utsette utvekslingsoppholdet til vårsemesteret 2021, skriver Universitas.

På BIs nettsider begrunnes beslutningen med at Utenriksdepartementet fraråder all reise som ikke er strengt nødvendig til alle land, på grunn av koronapandemien.

Når det kommer til utveksling innenfor Europa vil BI komme med en beslutning i slutten av mai. Den beslutningen avhenger både av hva norske myndigheter gjør med reiserestriksjonene og av BIs partneruniversiteter.

Tidligere har også NTNU besluttet å avlyse all utveksling utenfor Europa. Universitetet i Stavanger har avlyst alle opphold i USA og Oseania.

Kunnskapsdepartementet har i et brev datert sist torsdag bedt norske utdanningsinstitusjoner om å samordne praksisen, og ber om at likhetsprinsippet blir vektlagt. Det skriver avisen Khrono.

(©NTB / TV 2)