SMITTET: President Vladimir Putin lytter mens statsminister Mikhail Misjustin snakker under et videomøte torsdag. Mikhail Misjustin sier han er smittet av koronaviruset.
SMITTET: President Vladimir Putin lytter mens statsminister Mikhail Misjustin snakker under et videomøte torsdag. Mikhail Misjustin sier han er smittet av koronaviruset. Foto: Sputnik / Reuters / NTB scanpix

Russlands statsminister er koronasmittet

Russlands statsminister Mikhail Misjustin er smittet av covid-19.

Statsministeren informerte president Vladimir Putin om at han er smittet under et videomøte torsdag, skriver Moscow Times.

Misjustin er i isolasjon og har midlertidig trukket seg tilbake fra jobben som statsminister.

Visestatsminister Andrej Belousov er satt inn som fungerende statsminister. Misjustin sier han kommer til å følge opp de viktigste sakene.

Putin sa i samtalen at han håper Misjustin kan fortsette å delta i arbeidet med å utarbeide retningslinjer og tiltak for å sikre landets økonomi, som er blitt skadelidende som følge av viruspandemien, skriver nyhetsbyrået AP.

54 år gamle Misjustin, som tiltrådte som statsminister i januar, har hatt en ledende rolle i Russlands håndtering av koronapandemien, ifølge Moscow Times.

Det er ikke kjent når Misjustin møtte Putin sist. Putin har redusert den fysiske møtevirksomheten og har gått over til å i stedet ha videomøter under pandemien, skriver AP.

Ifølge russiske medier er 100.000 personer bekreftet smittet av koronaviruset i Russland.