I SJOKK: Tom Nilsen er en nær venn av Tom Hagen. Pågripelsen av kameraten hans gikk sterk inn på Nilsen.
I SJOKK: Tom Nilsen er en nær venn av Tom Hagen. Pågripelsen av kameraten hans gikk sterk inn på Nilsen. Foto: Kenneth Fossheim/ TV 2

Tom Hagens nære venn er i sjokk

Tom Nilsen fikk sjokk da hans nære venn, Tom Hagen, ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. – Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at saken ville ta denne vendingen.

Tom Hagen ble pågrepet i en politiaksjon på Lørenskog tirsdag morgen og siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen.

Tom Hagens nære venn, Tom Nilsen, er rystet over pågripelsen.

Begynte å skjelve

– Jeg fikk sjokk. Jeg fikk en isning i kroppen og begynte å skjelve. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at saken ville ta denne vendingen, sier Tom Nilsen til TV 2.

Nilsen synes synd på sin nære venn og tenker på hele familien i denne situasjonen.

– Jeg tenker på Toms familie, barna og barnebarna hans, som vi alle er så glad i. Det er vanvittig tøft, sier Nilsen.

Nilsen tenker også tilbake 18 måneder i tid, til 31. oktober 2018 da Anne-Elisabeth, eller Lisbeth som vennene kaller henne, forsvant fra ekteparets bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

– Sjokket var stort den gang også, Lisbeth var jo borte. Det var tragisk for familien da, og så kommer dette i tillegg. Det vi opplever i dag er tøft for alle oss som kjente Tom, sier Nilsen og blir tankefull.

Skulle på tur sammen

Både Tom Nilsen og Tom Hagen har begge lenge vært lidenskapelig interessert i skøyter.

For noen uker siden skulle kameratene egentlig ha vært på guttetur sammen til skøyte-VM på Hamar.

– Men Tom var ikke helt i form, så han holdt seg hjemme, sier Nilsen.

Nilsen håper nå inderlig at politiet har gjort en feil, med tanke på siktelsen av hans kamerat.

– Vi kan håpe at saken tar en ny vending, han er jo ikke dømt ennå. Vi som kjenner Tom klamrer oss til håpet at politiet har gjort en feil, sier Nilsen.

Kom brått på

Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim sier til TV 2 at nyheten om at Tom Hagen var pågrepet kom brått på, og at det var et sjokk.

– Dette er en sak som har pågått veldig lenge, og det er en veldig spesiell sak. Det er snakk om en godt voksen dame som ble tatt i sitt eget hjem i et rolig villastrøk midt i Lørenskog. Vi har lurt fælt på hva som har skjedd.

RYSTET: Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim, sier at nyheten om at Tom Hagen var pågrepet kom som et sjokk. Foto: Kenneth Fossheim/ TV 2
RYSTET: Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim, sier at nyheten om at Tom Hagen var pågrepet kom som et sjokk. Foto: Kenneth Fossheim/ TV 2

Ordføreren understreker at ingen er skyldig før de er dømt, og at hun ikke ønsker å spekulere i hvorvidt Hagen er skyldig eller ikke.

– Men det hadde vært godt for Lørenskog som samfunn og fått en oppklaring. Dette er en familie mange kjenner til, og det vil være viktig for oss å vite hva som har foregått.

– En stor tragedie

TV 2 har også snakket med tidligere ordfører i Lørenskog Åge Tovan.

Han var ordfører mellom 2003 og 2015. Tovan er også en del av Hagens vennegjeng og har hatt mye å gjøre med han opp gjennom årene.

– Pågripelsen kom veldig overraskende på, det må jeg innrømme. Hvis dette er tilfellet, er det en stor tragedie. Jeg håper det ikke stemmer, sier Tovan.

Den tidligere ordføreren kjenner mange i Lørenskog, og sier at de fleste han er snakket med er sjokkerte, men at de håper at saken nå får en oppklaring.