Slik går det med norske Michelin-restauranter: – Festen er over

Fire norske restauranter fikk sin første Michelin-stjerne kun en måned før de måtte stenge dørene. Nå er de avhengige av den norske turismen for å komme seg gjennom krisa.

MICHELIN: Kokk og daglig leder i RE-NAA Sven Erik Renaa (venstre), restaurantsjef Øystein Kalvenes Ellingsen i BARE (midt) og sjefskokk Christopher Davidsen i Speilsalen (høyre). Foto: RE-NAA/Helge Hansen/BARE/Will Lee Wright/Britannia Hotel
MICHELIN: Kokk og daglig leder i RE-NAA Sven Erik Renaa (venstre), restaurantsjef Øystein Kalvenes Ellingsen i BARE (midt) og sjefskokk Christopher Davidsen i Speilsalen (høyre). Foto: RE-NAA/Helge Hansen/BARE/Will Lee Wright/Britannia Hotel

I Norge har elleve spisesteder stjerne i den anerkjente Michelin-guiden, hvorav fire av dem fikk sin aller første stjerne i år.Noen kaller restaurantene spydspissen innen norsk landbruk og matkultur. Men også disse lider av å holde stengt flere måneder i strekk.RE-NAA i Stavanger er den eneste restauranten i Norge som har to stjerner. Æren ble de tildelt i Trondheim i februar.Knapt én måned senere måtte de stenge dørene på grunn av koronaviruset.- Vi kan ikke skryt