Tre av ti nordmenn sier de er blitt i dårligere form etter koronautbruddet

Kun ti prosent sier at de er blitt i bedre form de siste ukene.

Det er snart seks uker siden treningssentrene landet over måtte stenge ned på grunn av smitteverntiltak.

Hjemmekonto og sosial distansering har også kanskje ført til at veien til kjøleskapet er litt kortetre enn veien til makspuls.

En undersøkelse fra Norsk koronamonitor fra Opinion, der 14.500 nordmenn er spurt, svarer nesten tre av ti nordmenn at de er blitt i dårligere fysisk form etter koronautbruddet.

Kun ti prosent sier at de er blitt i bedre form de siste ukene.

Utendørs crossfit

Blant dem som har måtte holde stengt er treningssenteret Inner Limit Crossfit Bergen. Da det fine været endelig kom til Bergen denne uken, bar daglig leder Lasse Slyngesol ut manualer, matter og sykler på parkeringsplassen til senteret.

Med rikelig Antibac, og avsperret område, har treningssenteret denne uken fullbookede crossfit-timer både på for- og ettermiddag.

– Vi måtte selvsagt stenge som alle andre. Men da de nye retningslinjene kom, og gav oss lov til å trene ute med fire i gangen, kunne vi ikke la sjansen gå fra oss, sier Slyngesol.

– For at medlemmene våre skal få trent selv om vi holder stengt, har de også fått låne en del utstyr med hjem, forteller Slyngesol.

Lei av hjemmetrening

Vektene dundrer i bakken på parkeringsplassen. Lukker man øynene, er det nesten som å være inne på et treningssenter igjen. Ser man bort fra motorstøyen fra E39, da.

– Hjemmetrening alene kan bli litt kjedelig. Hjemme har jeg ikke vekter og slikt, sier Janicke Berthelsen fra Bergen, som deltar på utendørs crossfit-time.

UTEGYM: Etter snart seks uker med hjemmetrening syns Janicke Berthelsen det var fint å komme sammen med crossfit-gruppen igjen.
UTEGYM: Etter snart seks uker med hjemmetrening syns Janicke Berthelsen det var fint å komme sammen med crossfit-gruppen igjen.

Dårligst ut i Opinion-undersøkelsen kommer de under 30 år. Der oppgir halvparten at de er i dårligere form enn de var før nedstengningen av treningssentrene.

– Jeg tror mange kan syns det er litt tungt. Mitt tips er å ta seg en tur ut, gjerne i marka, sier Berthelsen.

Undersøkelsen viser derimot at det kan se ut som at nordmenn har tatt tak i treningen etter påske. Fire av fem oppgir nemlig å ha trent innendørs eller utendørs den siste uken.

Senest på mandag, 27. april, kommer myndighetene med nye standarer for smittevern. Først da vet treningssentrene når de kan åpne for kunder igjen.