ETTERFORSKER: Politiet gjennomfører krimtekniske undersøkelser på åstedet, hvor en 70-år gammel mann ble skadet i en alvorlig voldshendelse.
ETTERFORSKER: Politiet gjennomfører krimtekniske undersøkelser på åstedet, hvor en 70-år gammel mann ble skadet i en alvorlig voldshendelse. Foto: Ole Edvin Tangen

Mann siktet for drapsforsøk på faren i Drammen

En mann i 30-årene er siktet for forsøk på drap på faren sin etter en voldshendelse på Åssiden i Drammen natt til fredag. Den fornærmede ble alvorlig skadd.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett lørdag klokka 13, opplyser politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen. Politiet vil begjære fire ukers varetektsfengsling.

Faren, som er i 70-årene, er påført hodeskader og ble fredag morgen operert på Ullevål sykehus.

Rykket ut til bolig

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.37, natt til fredag.

– Vi vet ikke så mye om hendelsen enda. En mann i 30-årene er pågrepet og en mann i 70-årene sendt til Drammen sykehus. Tilstanden til fornærmede vet vi ikke noe mer om foreløpig, sa politiadvokat John Ivar Johansen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Johansen bekrefter at en av de involverte er registrert på adressen, men kan ikke kommentere om det er den pågrepne eller den fornærmede.

– Da politiet kom frem var det bare de to tilstede. Det kan hende at har vært flere på adressen tidligere, men vi vet fortsatt veldig lite om hendelsen, sier Johansen.

– Han er i sjokk

Verken siktede eller offeret var blitt avhørt fredag ettermiddag. Advokat Anders Green er oppnevnt som forsvarer for den siktede. Han sier det ikke er aktuelt å avhøre hans klient nå og at han ikke har tatt stilling til siktelsen.

– Han har benyttet seg av sin rett til ikke å la seg avhøre, sier han til NTB.

– Han er fryktelig lei seg og fortvilet over det som har skjedd. Han er i sjokk, forteller han.