Afghanske sikkerhetsstyrker tar oppstilling utenfor et sikh-tempel i Kabul som ble stormet av en gruppe væpnede menn onsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix
Afghanske sikkerhetsstyrker tar oppstilling utenfor et sikh-tempel i Kabul som ble stormet av en gruppe væpnede menn onsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Rahmat Gul

25 drept i IS-angrep mot sikh-tempel i Kabul

25 mennesker, blant dem barn, er drept i et angrep mot et sikh-tempel i Afghanistans hovedstad Kabul. IS hevder å stå bak.

Ifølge innenriksdepartementet i landet tok angriperen, som var alene, flere gisler, men ble til slutt drept.

En talsmann for sikhene i Kabul, Narindra Singh Khalsa, forteller at flertallet i tempelet var kvinner og barn som hadde samlet seg til morgenbønn.

Ifølge nettstedet SITE , som overvåker jihadist-nettverk over hele verden, hevder den ytterliggående islamistgruppa IS at angriperen kom fram dem.

Afghanske spesialstyrker, støttet av utenlandske styrker, kom raskt til stedet og overmannet og drepte angriperen.

Norge har rundt 60 spesialsoldater stasjonert i Kabul, der de samarbeider tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222.

Det er vanligvis disse som rykker ut ved angrep i den afghanske hovedstaden, men Forsvarets operative hovedkvarter i Norge kommenterer ikke pågående operasjoner.

– Når afghanske spesialsoldater er ute på oppdrag, så er våre soldater sammen med dem, bekreftet major Brynjar Stordal overfor NTB tidligere i måneden.

Det bor om lag 1.000 sikher og hinduer i Afghanistan, og de har blitt utsatt for flere angrep. I november 2018 ble 19 mennesker drept, de aller fleste sikher, da IS utførte en selvmordsaksjon i Nangarhar-provinsen øst i landet.

(©NTB)