Ni personer i samme familie koronasmittet

I Senja kommune er det registrert elleve tilfeller av koronaviruset. Av disse er ni personer fra samme familie.

Torsdag ble en person som jobbet på et sykehjem i Senja bekreftet smittet med koronaviruset. Nå er åtte personer i personens familie også smittet, skriver Senja kommune i en pressemelding.

De er alle sammen i karantene. Ifølge ordføreren i kommunen, Tom-Rune Eliseussen, blir det nå laget en kartlegging av hvilke personer familiemedlemmene har vært i kontakt med.

Personen som ble smittet jobber på et sykehjem. De ansatte ved sykehjemmet ble testet, men prøvene ga ikke tydelige svar, og de må derfor testes igjen.

– Alle forholdsregler ble tatt fra torsdag da den ansatte på sykehjemmet ble bekreftet smittet. Personen hadde heller ikke vært på jobb fra tirsdag da prøven ble tatt. Et stort antall ansatte og alle pasienter ved avdelingen ble satt i karantene torsdag, og de nye tilfellene i dag har hverken tilknytning til sykehjemmet, eller krever nye tiltak der, sier smittevernoverlege Steinar Konradsen.

En av de ni i familien er lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Det er ukjent hvilken helsesituasjon personen ble lagt inn med.

– Den smittede ble sendt til UNN i ambulanse fredag kveld. På grunn av symptomene pasienten hadde ble alle nødvendige hensyn til smittevern tatt, forklarer Konradsen.