RASER: Daglig leder ved Villa Paradiso Kjersti Gjesdal er skuffet over at kommunen skjærer alle over en kam.
RASER: Daglig leder ved Villa Paradiso Kjersti Gjesdal er skuffet over at kommunen skjærer alle over en kam. Foto: Live Marie Hagen Wold / TV 2

forbyr all skjenking av alkohol:

– Jeg er kjempesur og rasende

Enkelte serveringssteder klarer ikke å følge smittevernreglene, og nå tar kommunen ytterligere grep.

Oslo kommune varslet lørdag at de følger situasjonen i utelivet tett, og at det kunne bli aktuelt å pålegge enkelte utesteder å stenge.

Lørdag kveld besluttet byrådet i Oslo å forby all skjenking av alkohol, det bekrefter næringsbyråd Victoria Marie Evensen til TV 2.

Det var NRK som omtalte saken først.

– Vi har 1300 skjenkeløyver i Oslo, og de aller fleste serveringsstedene har allerede stengt. Men rundt 50-60 steder overholder ikke de reglene som er satt. Det er for mange folk, tendenser til overskjenking, trengsel i bar og toalettkø, sier Evensen til TV 2.

Ubestemt tid

Det vil fortsatt være mulig å servere og lage mat, men forbudt å servere alkohol.

Søndag denne uken innførte kommunen en rekke reglementer og råd for serveringsbransjen. Med de nye reglene medførte det at alle serveringssteder måtte stenge klokken 21, og at alkoholserveringen måtte stenge 20.30.

Forbudet gjelder fra klokken 20.30 lørdag kveld.

– Forbudet varer til vi opphever det. Det er ikke avgrenset i tid, men vil bli vurdert opp mot smittesituasjonen, og hvordan pandemien utvikler seg, sier Evensen.

Raser mot kommunen

Byråden har forståelse for at folk kan oppfatte dette som voldsomt.

– Den siste halvannen uken har vist at vi lever i en ekstraordinær situasjon. Hvis alle er med på denne dugnaden og gjør det vi kan for å forhindre smitte, så er håpet at vi raskt kan komme tilbake til en normal situasjon, sier hun.

Kjersti Gjesdal driver den italienske restauranten Villa Paradiso på Grunerløkka og Lilletorget. Hun er svært oppgitt over Oslo kommunes forbud.

– Jeg orker egentlig ikke bruke ordet urettferdig, fordi jeg synes det er så barnslig. Men jeg synes det er dårlig gjort og kollektivt straffe alle sammen når det er så mange seriøse aktører i bransjen, sier Gjesdal til TV 2.

– Veldig alvorlig

Restaurantkjeden har fulgt retningslinjene Oslo kommune innførte på søndag, og har halvert antall gjester i restauranten, holdt alle gjester en meter fra hverandre og desinfisert bordene.

– Dette er veldig alvorlig for oss som er en seriøs aktør i bransjen. Jeg er kjempesur og rasende, og det er tøffe tider, sier hun.

Beskjeden ble møtt med frustrasjon på serveringsstedet Lorry. Eieren skulle gjerne sett byrådsleder Raymond Johansen på kontroll.

– Vi har ikke hatt noen kontroller her på Lorry. Johansen må gjerne komme på kontroll hos oss. Å straffe alle stedene som følger reglene, er feil og uansvarlig, sier Karl-Axel Bauer, medeier på Lorry.

– Helt unødvendig

Eieren er redd for at tiltaket skal føre til at byens innbyggere blir sperret inne.

– I en krise er det viktig at de som kan samles må få lov til det. Ikke de som er i karantene selvfølgelig, men å stenge folk inne, uten ytterligere begrunnelse, uten sosiale tiltak, det mener vi er helt unødvendig. Det er et ubetinget gode å ta seg en kald øl i vårsolen for å senke skuldrene. sier eieren til TV 2.

Til tross for alkohol-nekten, er han sikker på at Lorry vil eksistere etter krisen er over.

– Vi kommer til å holde åpent. Vi har vært åpen i 140 år og overlevd to verdenskriger og flere epidemier før.