norske leger med klappe-hyllest:

– Vi må heie på alle de der hjemme også

Norske leger røres av all støtten de får fra det norske folk. Nå ber de alle som kan om å holde seg hjemme, for å sikre at leger fortsatt kan gå på jobb.

I en video laget av Yngre legers forening viser, leger over hele landet sin takknemlighet for hjelpen de får fra det norske folk til å begrense smitten.

Initiativtaker til videoen, Karina Hougen (36), jobber som lege ved radiologisk avdeling på Oslo universitetssykehus. Hun har satt stor pris på de mange klappe-aksjonene som folk i hele landet har holdt de siste dagene.

– Denne videoen er en hyllest av alle de som holder seg hjemme og begrenser smitten i denne tiden, sier Hougen til TV 2.

Se hele videoen øverst i saken.

Ber folk holde seg hjemme

Lege Karina Hougen er intitiativtaker til klappe-videoen hvor norske leger takker folket for støtten. Foto: Privat
Lege Karina Hougen er intitiativtaker til klappe-videoen hvor norske leger takker folket for støtten. Foto: Privat

Hver dag drar Hougen på jobb på sykehuset. Hun ser med bekymring på økningen i antall smittede og ber folk innstendig om å ta situasjonen på alvor.

– De tingene vi gjør akkurat nå og fremover er det viktigste i kampen mot økt spredning. At folk sørger for å begrense kontakt er enda viktigere nå enn det var for en uke siden, sier hun.

Hougen er tillitsvalgt for Yngre legers forening. Hun representerer en yrkesgruppe som er i førstelinjen i kampen mot virusutbruddet.

Hougen sier at det er opp til befolkningen å sikre at helsepersonell fortsatt kan gå på jobben.

– Ved at de som kan være hjemme faktisk holder seg hjemme, beskytter de oss som må på jobb. Enhver kontakt mellom folk som ikke gjøres, hjelper oss, understreker hun.

Sender en takk til alle samboere og ektefeller

Hougen er selv småbarnsmor, og oppfordrer folk innstendig om at ungene i så liten grad som mulig leker med andre barn.

– Barn må gjerne leke ute, men ikke sammen med andre barn. Gjør det dere kan for å hindre at barn tar med seg smitten hjem.

I tillegg vil hun gi en takk til alle samboere og ektefeller av helsepersonell som nå må bidra ekstra på hjemmebane for å sikre at partneren kan gå på jobb.

– De skjønner at de må være hjemme og at vi må gå på jobb. Vi må heie på alle de der hjemme også!