SELVPÅLAGT KARANTENE: Roy Steffensen (Frp) opplyser at han har vært i karantene siden han begynte å kjenne symptomene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SELVPÅLAGT KARANTENE: Roy Steffensen (Frp) opplyser at han har vært i karantene siden han begynte å kjenne symptomene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortingspolitiker korona-smittet

Frps Roy Steffensen er smittet av koronaviruset.

Det opplyser Steffensen i en Facebook-post.

– Da ringte de fra legevakten og jeg har fått påvist smitte av koronaviruset. Jeg kjente først symptomer torsdags kveld, og familien har vært i selvpålagt karantene siden da, skriver han.

Steffensen beskriver konstant hodepine, sår hals og etter hvert smerter i nakke, skuldre og rygg. Hele familien er nå i isolat.

– Heldigvis har vi både mat, ved, Netflix, mange brettspill og sosiale medier, så vi skal klare oss men savner allerede den friske luften og frihetsfølelsen av å gå tur, skriver han.

Syke etter møte

TV 2 skrev onsdag at Civita-leder Kristin Clemet slo alarm etter at to politikere som deltok på et møte tenketanken arrangerte forrige tirsdag, testet positivt for koronavirus. TV 2 vet at Steffensen også deltok på møtet.

Kristin Clemet skrev dette i eposten:

«Jeg har fått beskjed om at enkelte som var på møtet, har følt seg syke etterpå. Det gjelder også et par av oss i Civita. Jeg har også fått bekreftet at en av deltakerne har testet positivt – i tillegg til Rune Alstadsæther, som de fleste har kunnet lese om i mediene. Rune har ikke hatt noe pålegg om å informere deltakerne på Jeppe, men siden jeg nå vet om to tilfeller, sender jeg en beskjed til alle.»

I karantene

Statsministerens kontor bekreftet tirsdag at Alstadsæter er smittet. På møtet deltok også Frp-topp Åshild Bruun-Gundersen, som var den første stortingsrepresentanten som ble bekreftet smittet av koronavirus.

– Jeg ble med stor sannsynlighet smittet på et arrangement i Oslo, tirsdag i forrige uke. Siden torsdag, da jeg opplevde de første symptomene, har jeg sittet i karantene hjemme i Arendal. Jeg håper det har bidratt til å redusere smitte, skriver Bruun-Gundersen på Facebook.

Roy Steffensen er valgt inn fra Rogaland og leder Utdannings- og forskningskomiteen.