TESTER: Medisinstudent Krister Stokke er inne i teltet ved legevakten i Bergen. De tar halsprøver av folk for å se om de er smittet med korona. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TESTER: Medisinstudent Krister Stokke er inne i teltet ved legevakten i Bergen. De tar halsprøver av folk for å se om de er smittet med korona. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nye tall: 1552 smittede av korona

127 personer har fått påvist koronavirus i Norge siste døgn. Samtidig er nå totalt 102 personer innlagt på sykehus.

Tallene for torsdag 19. mars viser at 102 personer er innlagt på sykehus med koronavirus i Norge.

Dette er en økning på 20 personer fra onsdag, da tallet var 82.

19 av disse personene ligger i respirator.

Tallene fra Helsedirektoratet viser at de første innleggelsene kom 9. mars, og at det derfra steget jevnt.

Helse Sør-Øst opplyser torsdag at det hos dem er 71 innlagte personer på grunn av korona. De har 19 pasienter innlagt på intensivavdelinger, 16 av disse ligger i respirator.

Nye smittetall

FHI opplyser torsdag at det er rapportert totalt 1552 smittede. Av disse er 127 smittede rapportert det siste døgnet.

633 tilfeller har blitt smittet i Norge, 819 tilfeller har blitt smittet utenlands og for 100 er smittested under avklaring.

Viken er fremdeles det fylket med flest registrerte tilfeller, der 445 personer er bekreftet koronasmittet. Oslo har 392 registrerte smittetilfeller. Nordland er med 12 det fylket med færrest registrerte tilfeller.

Totalt er nå 34.583 mennesker testet for koronaviruset i Norge.

Så langt har syv mennesker i Norge mistet livet som følge av koronaviruset. Gjennomsnittsalderen på de fem første er 89 år.

Smitte-topp

Helsemyndighetene har vært klare på at smittetall og antall innlagte vil øke, før det flater ut. Toppen er ventet å kunne komme i mai-august.

Regjeringen har satt i gang en lang rekke omfattende tiltak, de mest alvorlige i fredstid i Norge, for å begrense smitten mellom mennesker.

Håper er at dette vil føre til at toppen av antallet smittet vil bli flatet ut, slik at helsevesenet vil ha kapasitet til å hjelpe de som trenger dem.

Helse Sør-Øst sier den største utfordringen for dem nå er å få tak i nok munnbind.

– Vi jobber nå med å få bestilt dette internasjonalt, men også nasjonalt. Vi jobber opp mot tannlegekontorer og andre som har tilgang til dette. Vi er ikke tomme for utstyr, men det er en krevende situasjon, sier Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst.