FRP-TOPP SMITTET: Åshild Bruun-Gundersen i FrP på Stortinget.
FRP-TOPP SMITTET: Åshild Bruun-Gundersen i FrP på Stortinget. Foto: Gorm Kallestad

Stortingspolitiker bekrefter smitte

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, er bekreftet smittet av koronaviruset. – Jeg har det etter forholdene fint, sier hun til TV2.

Frps informasjonssjef Ida Krag bekrefter at stortingspolitikeren er smittet. Det skal også være andre i Frps stortingsgruppe som er testet for Covid-19-viruset.

Bruun-Gundersen er dermed den første stortingspolitikeren som er bekreftet smittet. Hun har vært innvalgt på Stortinget fra Aust-Agder siden 2017.

– Jeg har brukt tiden på å lese meg opp på aktuelle helsesaker og har også endelig fått tid til å male en dør, sier Bruun-Gundersen. Hun er nå hjemme i Arendal i isolasjon sammen med familien. Hun sier det går bra med dem alle.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen sier til TV 2 at Stortinget har innført en rekke tiltak for å hindre at viruset sprer seg.

– Stortinget har innført en rekke hygienetiltak helt siden forrige uke. Hyppigere renhold, mindre møtevirksomhet, alle som kan har hjemmekontor og en rekke andre tiltak. Vi følger rådene til helsemyndighetene, sier stortingspresidenten.

Trøen sier hun selv er frisk og har færrest mulig møter ansikt til ansikt.