FHI: 1.423 bekreftet koronasmittede i Norge – 82 innlagt på sykehus

Det er 1.423 bekreftede koronasmittede i Norge – 116 nye tilfeller siste døgn. 82 personer er innlagt på sykehus onsdag.

Det er 1.423 bekreftede koronasmittede i Norge. Det betyr 116 nye tilfeller det siste døgnet.

Tallene gjelder antall rapporterte tilfeller fram til midnatt dagen før.

– Vi har nå testet 28. 522 personer i Norge. De aller fleste som blir testet er ikke smittet av koronavirus. Til nå har om lag fem prosent av de testede fått påvist viruset, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Samtidig antas antall smittede i virkeligheten å være betydelig høyere, fordi mange trolig er smittet uten å ha testet positivt ennå.

Gjennomsnittsalder

Gjennomsnittsalderen på de smittede er 46,1 år. 41 prosent av de smittede er kvinner, mens 59 prosent er menn.

Ifølge Folkehelseinstituttet er 549 personer blitt smittet i Norge, 800 personer har blitt smittet utenlands og for 74 er smittested under avklaring. Av de som er smittet i Norge har 313 vært nærkontakter av et kjent smittet tilfelle og 216 har ikke kjent smittevei, 20 er under avklaring.

En oversikt hos Helsedirektoratet viser at det var 82 pasienter innlagt med påvist koronasmitte i Norge klokken 8 onsdag morgen.

Det er 14 flere enn tirsdag.

56 av disse er innlagt på sykehus i Helse sør-øst. De øvrige i Helse vest, Helse Midt-Norge og Helse nord, skriver Helsedirektoratet. 16 av pasientene får eller har fått behandling med respirator. De første pasientene som ble innlagt med covid-19 ble innlagt 9. mars.

Seks koronadødsfall

Det er bekreftet seks dødsfall i Norge som følge av viruset. Tre har blitt kjent det siste døgnet.

Det første dødsfallet ble kjent torsdag kveld i forrige uke, da statsminister Erna Solberg (H) opplyste dette på Dagsrevyen. Det andre dødsfallet kom natt til lørdag og ble kjent lørdag ettermiddag.

Det tredje ble kjent søndag, mens onsdag har tre nye dødsfall blitt kjent.