Sendt hjem: I morgen skal Andrea Gjeldnes og resten av studentene på fysioterapi på NTNU i Trondheim ha eksamen, men det blir hjemmefra, da alle er satt i korona-karantene.
Sendt hjem: I morgen skal Andrea Gjeldnes og resten av studentene på fysioterapi på NTNU i Trondheim ha eksamen, men det blir hjemmefra, da alle er satt i korona-karantene. Foto: Privat

Andrea (22) og 200 studenter sendt hjem dagen før eksamen

200 studenter ble sendt hjem fra NTNU dagen før eksamen. – Vanskelig å forholde seg til, sier Andrea Gjeldnes (22) til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at all undervisning på campus Øya og Tunga på NTNU i Trondheim ble avlyst 10. mars på grunn av uavklart smittesituasjon blant studenter og ansatte.

Blant de berørte som følge av sikkerhetstiltakene sitter studentene på fysioterapi-linja.

Andrea Gjeldnes (22) forteller at et et sted mellom 150 - 200 elever er sendt hjem fra undervisning og satt i karantene som følge av sikkerhetstiltak rund koronaviruset.

Skjedde kjapt

Til TV 2 forteller 22-åringen at de ble sendt hjem i hjemmekarantene på ubevisst tid. Hun studerer fysioterapi på campus Tunga.

– Alt dette skjedde så kjapt, og vi har ikke hørt noe mer. Det er vanskelig å forholde oss til hva vi skal gjøre, sier Gjeldnes.

I morgen skal fysioterapi-studentene i utgangspunktet ha skoleeksamen. Den første beskjeden studentene fikk var å forholde seg til at eksamen ville bli avviklet.

– Men for kort tid siden fikk vi ny melding om at vi skal forholde oss til at den vil bli gjennomført.

Mistet fokus

– Klarer du å fokusere på å lese til eksamen i alt det som skjer nå?

– Vi mistet noe fokus på eksamen da vi fikk beskjed om at den kom til å bli avvikla. Men nå må man bare sette seg ned og forberede seg på nytt.

Samtidig som Gjeldnes prater med TV 2 tikker det inn en ny melding fra skoleledelsen. Det er nå bestemt at studentene skal ha hjemmeeksamen.

– Det er det beste som kunne skjedd. Jeg vet mange studier benytter hjemmeeskamen, men det har vi aldri hatt. Det er helt supert, sier Andrea Gjeldnes.