Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på Rygge militære flyplass i Østfold.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på Rygge militære flyplass i Østfold. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

Forsvarsminister Bakke-Jensen i karantene – hilste på Kongen fredag

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) kan ha vært eksponert for koronavirus og er derfor blitt satt i karantene. Fredag hilste ministeren på kong Harald.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministeren avlyser besøk og møter i nærmeste fremtid fordi han kan ha vært eksponert for koronavirus.

Kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet bekrefter overfor TV 2 at Bakke-Jensen er i karantene.

– Det er per nå en uavklart situasjon, og inntil mer informasjon foreligger så gjør statsråden og Forsvarsdepartementet forebyggende tiltak for å forhindre eventuell videresmitte, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

– Vi vil ikke komme med noen ytterligere kommentarer om den mulige koronaeksponeringen før situasjonen er mer avklart, sier spesialrådgiver i Forsvarsdepartementet, Birgitte Frisch.

Ifølge iFinnmark var det under en reise til Bergen i forrige uke at Bakke-Jensen hilste på folk som hadde vært på reise i Italia. Statsråden har satt seg i karantene på sitt hjemmekontor i Oslo.

Hilste på kongen

Ifølge Regjeringens nettsider reiste Bakke-Jensen til Bergen på tirsdag. Det er uvisst hvor lenge han var i byen.

Fredag deltok han i statsråd på slottet, hvor han blant annet hilste på kong Harald.

– Vi følger helsemyndighetenes råd, og har sterkt fokus på hygiene. Også i forbindelse med statsråd, opplyser Slottet til TV 2.

Solberg: Han har vært på regjeringskonferanse

Statsminister Erna Solberg sier karantenen baserer seg på at Bakke-Jensen har vært i kontakt med en person som testes for viruset.

– Jeg forstår at det er en han har vært på samme arrangement som i slutten av forrige uke, som er under testing. Han holder seg i ro frem til resultatene fra den personen er klare, sier Solberg.

Har han vært i kontakt med andre regjeringsmedlemmer?

– Vi har hatt en regjeringskonferanse og det er en vurdering av hvor tett denne kontakten har vært. Først må vi få resultatene fra den som blir testet for viruset, forteller statsministeren.

– Vi kan styre landet uansett

Hvordan håndterer dere det internt i regjeringen for å hindre at dere blir syke ?

– Vi har en god plan til tross for om noen skulle bli syke eller settes i karantene om hvordan vi kan styre landet uansett. Landet går videre selv om noen må sitte hjemme. Vi har fra statsministerens kontor, full mulighet til å kunne styre landet med hjemmekontorer og kommunikasjonsmuligheter, sier statsministeren.

– Hvor tett har du vært på forsvarsministeren?

– På god armlengdes avstand, svarer statsministeren.