Ringnes har sendt ut permitteringsvarsel til 900 ansatte.
Ringnes har sendt ut permitteringsvarsel til 900 ansatte. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Ringnes har sendt varsel om permittering til 900 ansatte

Bryggerikonsernet Ringnes forbereder seg på at virussmitte kan komme til å stanse produksjonen og har derfor sendt ut permitteringsvarsel til 900 ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ansatte mottok varselet i forrige uke, skriver Bergensavisen.

– Det er gjort med tanke på at uforutsette ting kan skje. Dersom det blir nødvendig å stanse produksjonen på grunn av koronavirus, har vi anledning til å permittere våre medarbeidere, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til avisen.

Hansa bryggeri opplyser at de også gjør fortløpende vurderinger av situasjonen.

Børser stupte

Store børser i Europa stupte, og handelen måtte avbrytes på Wall Street etter kombinasjonen koronavirus og det verste oljeprisfallet siden Gulfkrigen.

Børser i Asia, Midtøsten og Europa gikk betydelig ned mandag etter at Saudi-Arabia innledet priskrig på olje som svar på en dragkamp mellom Opec og Russland.

Oslo Børs ble også sterkt berørt av utviklingen. Ved åpning falt hovedindeksen med 12 prosent – noe som er det verste fallet siden børskrakket i 1987 – men i løpet av dagen stabiliserte det seg på mellom 7 og 8 prosent.

Vurderer norsk krisepakke

Regjeringen vurderer nå å sette inn økonomiske krisetiltak. Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) har varslet en pressekonferanse tirsdag der de vil redegjøre for situasjonen.

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri kaller det som nå skjer for «ekstremt dramatisk», og ber regjeringen sette inn en tiltakspakke for å få bedriftene gjennom krisen.

Sanner forsikrer at regjeringen jobber på høygir, og at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, spesielt reiseliv og industrien.

(©NTB)