Virusrammede New York erklærer unntakstilstand

Guvernøren i New York erklærer unntakstilstand på bakgrunn av koronaviruset. Delstaten har 76 tilfeller av viruset, 11 av dem i New York City.

UNNTAKSTILSTAND: New York er ikke rammet hardt av virusutbruddet, men guvernøren har erklært untakstilstand. Foto: Johannes Eisele
UNNTAKSTILSTAND: New York er ikke rammet hardt av virusutbruddet, men guvernøren har erklært untakstilstand. Foto: Johannes Eisele

Guvernør Andrew Cuomo kunngjorde beslutningen på Twitter lørdag.

– Ettersom en katastrofe er nært forestående i delstaten New York, som de berørte lokale myndighetene ikke er i stand til å håndtere tilstrekkelig, erklærer jeg herved unntakstilstand for hele delstaten, skriver guvernøren.

Totalt i USA er over 300 smittet, og 17 personer har dødd som følge av det nye koronaviruset.

Ett av de siste tilfellene er en av New York Citys taxisjåfører, som nå fryktes å ha smittet flere av sine passasjerer.

Minst 4.000 mennesker rundt om i delstaten er blitt bedt om å holde seg i hjemmekarantene, hvorav 2.000 av dem bor i New York City, ifølge myndighetene.

Også delstaten Washington innførte nylig unntakstilstand.

California erklærte unntakstilstand på grunn av koronaviruset onsdag. Samtidig nektes et cruiseskip å legge til kai i San Francisco grunnet frykt for smitte om bord.

Tallet på smittede i California har nå steget til over 50, og rundt 9.400 personer er under observasjon for mulig smitte.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2