NEDERLAG: Frp-leder Siv Jensen gikk på nederlag på årsmøtet til sitt eget fylkesparti lørdag.
NEDERLAG: Frp-leder Siv Jensen gikk på nederlag på årsmøtet til sitt eget fylkesparti lørdag. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix

Oslo Frp vil gjøre Norge til et «patriotisk fyrtårn»

Frp-leder Siv Jensen stemte mot, men flertallet i hennes eget fylkeslag ønsker at Norge skal bli «et patriotisk fyrtårn» i verden.

Resolusjonen slår fast at Fremskrittspartiet i større grad skal verne om nasjonalstaten og bygge opp om patriotismen.

– Liberalisme er en død ideologi. La oss legge en utopisk ideologi i skuffen og forsøke å gjøre hverdagen bedre for folk flest. Vi trenger en ny politikk. Vi må snakke som folk flest forstår. Vi må skape en politikk for en ny tid, sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i debatten.

– Vi burde være tydelige støttespillere til folkeopprøret mot klimahysteriet og føre en politikk som krever total stans i innvandring fra land som ikke ønsker vår kultur. Vi trenger en folkeavstemning om innvandring. Vi har ingen plikt til å avskaffe vårt eget folk.

Vil ha folkeavstemning om innvandring

Tybring-Gjedde mener det er viktig for Norge å bli et fyrtårn i Europa og viser til utviklingen i Europa hvor hav hevder EU har spilt fallitt.

– Vi vil være tydelige på at klimaendringene ikke er menneskeskapte og ha total stans i ikke-vestlig innvandring, sier Tybring-Gjedde.

Han mener resolusjonen Oslo Frp har vedtatt bare bør være starten på en langsiktig prosess i Fremskrittspartiet.

– Jeg vil ha en folkeavstemning om innvandring, det står ikke i resolusjonen, men det blir neste skritt for meg.

Geir Ugland Jacobsen, som er av to kandidater til å bli ny fylkesleder i Oslo Frp, argumenterte sterkt for forslaget.

– Vi må sette Norge og det norske folk først i ett og alt. Det er det folk forventer. Det er den eneste veien til høyere oppslutning, sa Ugland Jacobsen.

Siv Jensen advarte

Frp-leder Siv Jensen advarte mot å vedta resolusjonen som hun mente er godt ivaretatt gjennom det ordinære programarbeidet i partiet som ledes av nestleder Sylvi Listhaug.

– Det er ikke to fløyer i Fremskrittspartiet. Vi skal nå videreutvikle den operative politikken. Det er en del av programprosessen. Å si at ideologiene er døde er jeg uenig i. Vi har Bjørnar Moxnes for pokker som rakker ned på at vi har jobbet for i flere tiår. La programarbeidet gå gjennom programkomiteen og de åpne prosessene, sa Jensen.

Jensen stemte selv mot uttalelsen der formuleringen «fyrtårn i Europa» blir brukt

– Det hadde å gjøre med at vi skal ha prosessene gjennom programkomiteen og ikke et eget utvalg. men det politiske innholdet som har vært diskutert på årsmøtet er det bred enighet om, sier Jensen til TV 2.

– Ser du behov for at Norge skal være et «fyrtårn i Europa»?

– Jeg ser behov for at vi i så stor utstrekning som mulig skal sette norske interesser først. Det er det som er den fremste politiske oppgaven. dette har vært Frps fremste oppgace i en årrekke og vil fortsette å være det.