FORBEREDT: En sykepleier tar på seg verneutstyr på isolatavdelingen på Ullevål sykehus. Det er hit eventuelle corona-smittede vil komme.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORBEREDT: En sykepleier tar på seg verneutstyr på isolatavdelingen på Ullevål sykehus. Det er hit eventuelle corona-smittede vil komme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tre nye korona-tilfeller i Norge

Tre nye personer har testet positivt på koronaviruset i Oslo og Bærum. Det bekrefter Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet (FHI) har torsdag fått bekreftet at tre nye personer har testet positivt på koronaviruset i Norge.

Prøvene ble analysert ved Oslo universitetssykehus torsdag.

Italia og Iran

To av personene er bosatt i Oslo, og har tilknytning til utbruddet i Italia.

Den tredje personen er bosatt i Bærum, og har tilknytning til utbruddet i Iran.

– Vi har ventet at det ville komme koronasmitte i kommunen, og vi har forberedt oss i tråd med nasjonale føringer, sier smitteoverlege Bjørg Dysthe i Bærum kommune i en pressemelding.

Alle de tre smittede er isolert hjemme, og føltes opp av sine kommuner, opplyser FHI.

Enkelttilfeller

FHI har tidligere uttalt at sannsynligheten for nye tilfeller er stor.

– Det er ikke uventet at vi nå ser nye tilfeller av covid-19, sier områdedirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.

– Det er viktig å påpeke at dette fortsatt er enkelttilfeller knyttet til smitte i utlandet, og at vi ikke har en pågående smittespredning i Norge, legger han til.

Det pågår nå en jobb med å kartlegge hvem de tre personene kan ha hatt kontakt med siden de ble smittet.

Til sammen har fem nordmenn nå fått påvist smitte.

Onsdag kveld kom nyheten om at en kvinne i Tromsø har testet positivt på det nye koronaviruset. Hun er nå i hjemmekarantene. Onsdag ble det også kjent at en nordmann bosatt i Firenze i Italia har fått påvist viruset, og vedkommende er innlagt på sykehus med milde symptomer.