SMITTE: Onsdag ble det første tilfellet av korona bekreftet i Norge. En kvinne i Tromsø fikk påvist viruset etter en reise til Kina.
SMITTE: Onsdag ble det første tilfellet av korona bekreftet i Norge. En kvinne i Tromsø fikk påvist viruset etter en reise til Kina. Foto: Heiko Junge

Flere sitter i korona-karantene i Norge

Flere personer i Oslo, Mo i Rana, Horten og Sauda sitter i karantene etter mistanke om korona-smitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et samboerpar som var på ferie i den italienske storbyen Milano fra 12.-14. februar har fått beskjed om å holde seg hjemme frem til blir testet for viruset, det skriver Vårt Oslo.

Samboerparet ble syke da de kom hjem fra ferie, men er nå friske.

Flere i karantene

Italia er landet i Europa som er hardest rammet av korona-viruset utenfor Asia. Så langt er 12 personer bekreftet død, og over 400 er smittet.

I Sauda kommune er to husstander satt i hjemme-isolering. Det opplyser kommunen på sine hjemmesider.

– Det er gjort adekvat prøvetaking av husstandmedlemmene og det forventes svar innen uken hvorvidt disse har korona eller ikke. Oppfølging skjer i tett kontakt med Folkehelseinstituttet, skriver de.

En person er også isolert i sitt eget hjem i Mo i Rana.

– Personen har fått luftveisinfeksjon og feber etter å ha vært på reise i et område med koronasmitte. Det har blitt tatt prøver av vedkommende, og frem til vi får svar isoleres personen i sitt eget hjem, sier kommuneoverlege i Rana kommune Frode Berg til TV 2.

Tok kontakt med lege

Personen har vært på reise i et område med koronavirus-smitte. Vedkommende har luftveisinfeksjon, og holder seg hjemme før prøvesvarene har kommet.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Berg uten hell.

Ifølge Østlendingen er fem personer på Elverum testet for korona-viruset etter en reise til Italia. Disse sitter nå hjemme i isolat.

– De har vært i et område i Italia der det er smitte. Da de kom hjem, tok de på helt riktig måte kontakt med legevakten og fortalte om situasjonen. Da har vi sørget for at de nå er isolert og ikke går utenfor huset. De har det etter forholdene bra, sier Skulberg til avisen.

Over 100 personer er hittil testet for koronavirus i Norge. Så langt har kun én person testet positivt. Kvinnen som er fra Tromsø fikk bekreftet viruset etter en tur til Kina.

Rundt 50 personer i Oslo er bedt om å holde seg i karantene frem til prøvene for koronaviruset er analysert, mens i Stavanger er 18 personer satt i karantene.

Tre lærere i karantene i Horten

Tre lærere ved Horten videregående skole har også blitt satt i korona-karantene. Rektor ved skolen, Gisle Birkeland, forteller at situasjonen er udramatisk.

– Lærerne hadde vært på et Erasmus+-opphold i Nord-Italia. Flere av deltakerne hadde blitt beordret til å dra hjem. Derfor hentet også vi lærerne hjem, sier rektoren.

Lærerne er i karantene i sine egne private hjem.

– De er ikke syke, dette er kun et sikkerhetstiltak, avslutter Birkeland.

I Trondheim kommune er 15 personer satt i karantene som følger av viruset. Cirka 20 personer har blitt testet for viruset ved legevakten.