FUNNET HER: Den avdøde 19-åringen ble funnet i dette huset på Ranheim utenfor Trondheim.
FUNNET HER: Den avdøde 19-åringen ble funnet i dette huset på Ranheim utenfor Trondheim. Foto: Heidi Venæs / TV 2

ung mann funnet død:

To menn i 50- og 60-årene siktet for voldtekt av mann (19)

To menn i 50- og 60-årsalderen blir torsdag framstilt for varetektsfengsling etter at en 19 år gammel mann ble funnet død i en bolig på Ranheim i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mennene ble siktet for å ha hensatt en annen person i hjelpeløs tilstand, etter at en 19 år gammel mann tirsdag ble funnet død i et hus på Ranheim i Trondheim.

Utvidet siktelse

Det var de siktede selv som varslet politiet om dødsfallet, og de to ble først innbrakt som vitner.

Onsdag opplyste politiet at siktelsen var utvidet til og også gjelde voldtekt eller medvirkning til dette.

– Den samlede etterforskningen fram til nå, av tekniske undersøkelser på åstedet, obduksjonsrapporten og avhørene vi har gjort, danner grunnlaget for utvidelsen, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Eivind Guldseth til NRK.

De to siktede blir fremstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett torsdag, opplyser politiet i en pressemelding.

Dødsårsak uviss

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, og en foreløpig obduksjonsrapport har heller ikke gitt svar.

– Vi vet ikke hvordan han døde, og vi vet heller ikke hva som har skjedd på stedet den aktuelle natten og formiddagen, sa påtalefaglig etterforskningsleder Aleksander Tokle til NTB onsdag.

En endelig obduksjonsrapport er først ventet om to til tre måneder.

– Vi begynner å danne oss et bilde av bevegelsene til de involverte. Vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon av hensyn til etterforskningen, sier Tokle til Adresseavisen.

Politiet har ikke ønsket å si noe om relasjonen til de to mennene og den avdøde 19-åringen. Den ene siktedes forsvarer Christian Wiig har imidlertid opplyst til TV 2 at avdøde og de to siktede bodde samme sted.