KARANTENE: 800 gjester er for tiden i karantene på et hotell på Tenerife etter at fire gjester har testet positivt for korona. Foto: NTB Scanpix
KARANTENE: 800 gjester er for tiden i karantene på et hotell på Tenerife etter at fire gjester har testet positivt for korona. Foto: NTB Scanpix

Hotellgjester må sitte i karantene i minst to uker

Totalt fire personer er bekreftet smittet av korona-viruset på hotellet på Tenerife. 800 gjester og 200 ansatte er satt i karantene i minst to uker.

Alle fire er italienere, skriver den spanske avisen El Pais , som har sine opplysninger fra spanske helsemyndigheter.

I tillegg til legen som først ble bekreftet smittet, er legens kone og et par i samme reisefølge smittet. Alle fire er isolert, og hotellet med 800 gjester og 200 ansatte er blitt satt i karantene i minst to uker.

Den italienske legen som har testet positivt for korona-viruset bodde på hotellet i en uke før smitten ble påvist.

Det har vært syv nordmenn på Costa Adeje Palace den siste uken. De har nå reist hjem til Norge.

Disse vil bli vurdert av lokale helsemyndigheter.

– Vi gjør ikke noen vurdering fra statlig hold av alle nordmenn som kommer hjem fra utlandet. Det er noe som gjøres på hjemstedet etter de rådene vi har gitt, sier overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet til NRK.

Isolert på rommene

Kommunikasjonssjef for TUI i Norge, Nora Aspengren, sier at de vil gi daglig oppdatering til kunder som fremdeles befinner seg på hotellet, dette gjelder åtte nordiske gjester fra Sverige, Danmark og Finland.

– Alle gjester har blitt bedt om å forbli på sine rom og blir ivaretatt av personalet på hotellet. Vi vil fortsette å overvåke situasjonen nøye og er i kontakt med hotellet og lokale myndigheter.

TUI sier at de som har vært på det aktuelle hotellet og har kommet hjem til Norge blir anbefalt å ta kontakt med lokale helsemyndigheter, dersom man mistenker smitte.

– Hotellet er lukket ned, og de som har bookinger de kommende ukene vil bli flyttet til andre hoteller, sier Brevik.

Sprer seg

Korona-viruset har nå begynt å spre seg, også i Europa. I Italia har 12 mennesker mistet livet, og 374 er smittet. Det er derfor det største utbruddet utenfor Asia.

Franske myndigheter melder om onsdag et nytt dødsfall som knyttes til koronaviruset. Dermed har to personer mistet livet, og det er totalt registret 17 smittetilfeller.

Den iranske regjeringen melder at totalt 19 personer har mistet livet på grunn av koronaviruset.

Tallet på virussmittede i Sør-Korea er over 1.200, opplyser myndighetene i landet. Elleve personer har mistet livet.

Følger med

FHI følger tett med på smitteutviklingen i Europa.

Overlege Siri Helene Hauge, sa i går at de ikke kan utelukke en at det nå er en smittebærer i Norge, men de har ingen mistanke om det foreløpig.

– Vi tester veldig mange fortløpende, og hadde nok oppdaget det.

Ifølge italienske medier har nå fire barn testet positivt for viruset. De fire smittetilfellene ble oppdaget i Lombardia-distriktet, området som er hardest rammet.

Over 320 personer er nå smittet av viruset, og 12 personer har mistet livet. To av barna som har testet positivt er ifølge nyhetsbyrået ANSA innlagt på sykehus i Seriate i nærheten av Bergamo.

Den yngste pasienten er fire år gammel, to er ti år gammel og den siste er 15 år.

Dødstallet i Italia steg onsdag til 12.

(©NTB/TV 2)