Jahn Teigen (1949-2020)

Anita Skorgan minnes sin tidligere ektemann med dikt

Jahn Teigens tidligere ektefelle og nære venn Anita Skorgan minnes Teigen med et hjerte og et dikt hun har lagt ut på sin Facebook-side.

MINNEDIKT: Anita Skorgan minnes sin tidligere ektemann i et innlegg på Facebook tirsdag ettermiddag. Foto: Erik Thorberg / NTB scanpix
MINNEDIKT: Anita Skorgan minnes sin tidligere ektemann i et innlegg på Facebook tirsdag ettermiddag. Foto: Erik Thorberg / NTB scanpix

Diktet, som heter «Den stillaste vegen», er skrevet av Sjur Ivarhus. Skorgan har også delt en tegning av Teigen som er tegnet av Kirsti Toresdatter Biseth.

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel. Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35), som han fikk med Anita Skorgan.

Skorgan og Teigen giftet seg i 1984 og skilte seg tre år senere i 1987.

I årene etter at de gikk hvert til sitt har de to fortsatt vært å se sammen i ulike sammenhenger.

I diktet som Skorgan postet til minne om Jahn Teigen står det:

DEN STILLASTE VEGEN

Den stillaste vegen

er den du går no

i tålmod og vemod

i einsemd og ro

vegen er berre din

og skal aldri rørast

av liv og lagnad

som ikkje er deg

Diktet ble i utgangspunktet postet av Sjur Ivarhus.

Forstod hverandre

I 2012 deltok Anita Skorgan i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». I hennes episode ble forholdet til Jahn Teigen et tema rundt bordet.

– Det var jeg som sjekket opp han, fortalte Skorgan.

De hadde truffet hverandre under en privat middag.

– Det var så hyggelig, og jeg tenkte: «det er sjeldent jeg har det så hyggelig». Vi forsto hverandre og hadde masse å snakke om, sa hun i programmet.

Teigen ringte ikke

Men i dagene etterpå så ringte aldri Teigen, så Skorgan måtte selv oppsøke han, og de avtalte å møtes igjen hjemme hos Teigen.

– Jeg gruet meg litt, og gledet meg. Jeg lurte fælt på hva jeg skulle ha på meg. Så ble jeg møtt i døra av en mann med leopardkåpe og tøfler. Da var jeg solgt, ler hun.