VRAKET: Trond Giske (Ap) under den ordinære spørretimen i Stortinget i november.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VRAKET: Trond Giske (Ap) under den ordinære spørretimen i Stortinget i november. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

tv 2 erfarer:

Vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag

Trond Giskes eget lokallag har ikke satt ham på listen over kandidater til Trøndelag Arbeiderparti.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først. TV 2 får opplyst det samme fra kilder.

Mens krefter i Trøndelag Ap har jobbet for å få Giske som kandidat, leverer Trondheim Arbeidersamfunn torsdag en liste uten Giskes navn.

Mot anbefalingene

Vrakingen av Giske er i strid med anbefalingene til Trondheim Ap, som Trondheim Arbeidersamfunn er et lokallag innenfor.

Arbeiderpartiet i Trondheim foreslo tidligere i februar Trond Giske som medlem i fylkeslagets styre, men ville ikke si om han var ønsket som ny leder eller ikke.

Det har blitt spekulert i om Giske vil komme inn i ledelsen gjennom et kompromiss som fører til at ordfører Amund Hellesø (43) i Nærøysund blir ny fylkesleder, mens Giske blir en av nestlederne og en kvinne blir den andre nestlederen.

– Jeg har bare fått bare positive tilbakemeldinger etter at jeg har sagt at jeg kan være en aktuell kandidat, og så er det sånn at valgkomiteen nå skal jobbe med dette. Så får vi se hvor mange kommuneparti det er som ønsker å spille inn mitt navn, og da får valgkomiteen vurdere hvordan de skal sette sammen det beste laget, sa Amund Hellesø til TV 2 tidligere denne uken.

Landsstyre

Et nestlederverv vil gi Giske en plass i partiets landsstyre.

Hellesø og Ap fikk 38 prosent oppslutning i sin egen kommune under siste lokalvalg.

Trøndelag Ap holder årsmøte 20. til 22. mars der de også skal velge ny leder.

Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 i kjølvannet av varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.