LANDSLAG: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge, Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Henrik Falkensten, Kristoffer Westvik Lofnes. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth, Kåre André Hjartholm, Tonje Torvanger, coach Gunnar Hvarnes og Aron Espeland.
LANDSLAG: Bak til venstre: Jan-Erik Hauge, Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Henrik Falkensten, Kristoffer Westvik Lofnes. Nederst til venstre kaptein Christer Rødseth, Kåre André Hjartholm, Tonje Torvanger, coach Gunnar Hvarnes og Aron Espeland. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls

Norge gikk av med seieren i kokke-OL

Det norske laget stakk av med seieren da det 25. kokke-OL ble arrangert i Stuttgart.

Det norske laget overbeviste juryen om sine ferdigheter takket være sin presisjon og kunstneriske håndverk, fremgår det av en pressemelding.

Kokkene fra Norge ble tett fulgt av Sverige, som tok sølv for sin prestasjon. Bronsemedaljen gikk til Island. Hjemmelaget måtte nøye seg med en 6. plass.

Sverige kunne imidlertid smykke seg med gull for juniorlag. Her kom Norge på 2. plass og Sveits på tredje. Det tyske juniorlandslaget sikret 5. plass.

– Nok en gang har vi bevist at kokke-OL er den mest kjente og viktigste internasjonale kulinariske konkurransen for kokker, sier president Richard Beck i Det tyske kokkeforbundet.