SNØ: Slik ser det ut ved Haukelifjell tirsdag morgen.
SNØ: Slik ser det ut ved Haukelifjell tirsdag morgen. Foto: Statens Vegvesen

Fortsatt stengte fjelloverganger – og Bergensbanen hindres av snøras

Uvær fører til fortsatt stengte fjelloverganger i Sør-Norge og Bergensbanen er rammet av et snøras mellom Ustaoset og Myrdal.

Heller ikke tirsdag blir E134 Haukelifjell åpnet slik at de 50 værfaste gjestene på Haukeliseter fjellstue kommer seg hjem til jobb og skole.

– Det er litt lettere i dag, men fortsatt mye vind, og det har falt mellom 30 og 40 centimeter snø i løpet av natten, sier bestyrer Haakon Aarthun.

– Kan nok få dem ut

Han forteller at gjestene blant annet har bidratt med snøhulebygging, spørrekonkurranse og et improvisert foredrag om Nepal for å få tiden til å gå. Selv forsikrer han om at de har nok mat og utstyr til å kunne ta seg av gjestene i flere dager fremover.

– Skulle det oppstå en akuttsituasjon, kan vi nok få dem ut også, men sånn som det er nå, kan vi ikke bevege oss langt, sier bestyreren.

Sprenge bort snøskavler

Ifølge Fædrelandsvennen må flere snøskavler sprenges bort før veien kan åpnes.

Etter uvær i fjellet i Sør-Norge er flere fjelloverganger fortsatt stengt tirsdag morgen. Det gjelder riksvei 7 over Hardangervidda, fylkesvei 50 Aurland-Hol og riksvei 13 over Vikafjellet. Også E134 Haukelifjell er stengt og vil ikke bli åpnet tirsdag.

Det er kolonnekjøring på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, mens E16 over Filefjell er åpen.

På grunn av snøras og dårlige værforhold er det full stans på Bergensbanen mellom Ustaoset og Myrdal. Det kommer en ny oppdatering klokka 12.

– Inntil videre må passasjerene følge med, belage seg på at ting tar tid og at de eventuelt må prøve seg på fly hvis de er nødt til å bevege seg mellom vest og øst, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.